Silničáři kvůli údržbě uzavřou v noci Bubenečský tunel v Praze

Řidiči v Praze musí v noci na pátek počítat s omezením dopravy v Bubenečském tunelu. Kvůli pravidelné údržbě a kontrole technologií ho silničáři uzavřou ve čtvrtek ve večerních hodinách do pátečního rána. Informuje o tom na svém webu Technická správa komunikací hlavního města Prahy.

„Kvůli údržbě a kontrole technologií bude od 19. listopadu 23:00 do 20. listopadu 05:00 uzavřen Bubenečský tunel,“ upřesnila mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Prahy Barbora Lišková.

Řidiči mohou využít objízdnou trasu. Ta povede ulicemi Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská a přes Trojský most.

Bubenečský tunel vede od křižovatky ulic Milady Horákové a U Vorlíků na Pelc-Tyrolku. Je dlouhý zhruba 3,1 kilometru, z toho je 2230 metrů ražených. Je součástí tunelového komplexu Blanka.

Celá stavba zahrnuje celkem tři tunelové úseky mezi křižovatkou Malovanka u severního portálu Strahovského tunelu a křižovatkou Troja u nového Trojského mostu přes Vltavu. Dalším z tunelů je Brusnický, dlouhý je 1,4 kilometru, a pak následuje kilometr dlouhý Dejvický tunel. Celková délka komplexu dosahuje zhruba 5,5 kilometru.