Policie našla pohřešovaného traktoristu. Při nehodě utrpěl šok a v lesích se ztratil

V Mořkově na Novojičínsku se ve čtvrtek ráno našel nezvěstný traktorista, po kterém policisté i místní lidé v obci a okolí pátrali od úterního večera. Muže hledali poté, co se objevil pouze havarovaný traktor, se kterým z lesa svážel dřevo. Policisté muže objevili na lesní cestě. Utrpěl šok, byl odřený, ale zřejmě nemá vážnější zranění.

„Je podřený a v šoku, ale žije. Stále probíhaly pátrací akce policie, chodili jsme i na vlastní pěst. Dnes ráno, když byla nová pátrací akce, tak se dezorientovaný objevil na jedné lesní cestě,“ řekl místostarosta Mořkova Jiří Navrátil (KDU-ČSL). Mladík se podle policie pohyboval v lokalitě vzdálené zhruba půl kilometru od nehody. 

Pohřešovaného policisté dnes ráno nalezli při pátrací akci. Je živý a vzhledem k jeho stavu, psychickému i zdravotnímu, byl předán do péče lékařů.
Pavla Jiroušková
moravskoslezská policejní mluvčí

Třiadvacetiletý mladík ze Slovenska vytahoval v lese traktorem dřevo ze špatně dostupných míst. „Traktor se s ním převrátil a točil se z prudkého kopce přibližně dvacet až třicet metrů. Takže traktor byl rozmačkaný,“ popsal nehodu Navrátil. Doplnil, že muž z traktoru zřejmě vypadl a byl v šoku. Navíc okolí Mořkova zřejmě příliš neznal, a tak se ztratil.