Několik týdnů bez pošty. Obce na jihu Čech se potýkají s problémy s doručováním

Události: Jihočeské obce řeší problém s doručováním pošty (zdroj: ČT24)

Obyvatelé několika obcí na Českobudějovicku nyní až tři týdny čekají, než jim pošta doručí zásilky a dopisy. Někteří klienti, včetně starostů, podávají stížnosti. Podle vedení státního podniku teď v lokalitě chybí lidi.

Telefonátů od občanů kvůli problémům s doručováním dopisů, ale i novin a časopisů, teď starostovi obce Vrábče Františku Ohrazdovi (nestr.) přibývá. Místní čekají několik týdnů i na důležité zásilky. „Čekali na SIPO, platí takto televizi, elektřinu, všechno. A teď nezaplatili, nebo zaplatí zpožděně, a přijde penále,“ popsal problémy obyvatel Vrábče Ohrazda.

„Moje vnučka dostala platební kartu až asi patnáct dní po odeslání,“ uvedl Julius Alexa. „Teď v pondělí nebo v úterý dorazily dva dopisy. Jenže s měsíčním zpožděním,“ svěřila se místní obyvatelka.

Příčinou jsou dovolené, řekl mluvčí České pošty

S českobudějovickou pobočkou, která do obce zásilky dováží, se teď Vrábečtí dohodli, že bude přijíždět alespoň jednou za tři dny. Podnik mluví o nedostatku lidí. „Je to způsobené tím, že jsou letní prázdniny, tudíž i dovolené, takže snažíme se právě tyto absence vykrývat brigádníky. Problém řešíme a doufáme, že vše bude brzy v normálu,“ reagoval mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

„Prý by bylo dobré, kdybych se poptal mezi občany, jestli by někdo nechtěl brigádu pro Českou poštu dělat,“ přiblížil problémy státního podniku Ohrazda.

Doručovatele by mohli kromě brigádníků zastoupit i pracovníci z administrativy.