Rok plný sportovních událostí inspiroval ČT Déčko k letní soutěži v pohybu

Po Česku se rozjela soutěž Zápas století, kterou pořádá dětský kanál České televize Déčko. Děti při ní skáčou na jedné noze, staví olympijskou vesnici z mechu a klacků, zadržují dech pod vodou a dělají stojky v lese.

Z mapy na stránkách letní soutěže si účastníci vybírají stanoviště a vyrážejí s rodiči na výlety. Prodírají se křovím, brodí se potoky a hledají skryté schránky v přírodě, kde nacházejí originální hesla a sportovní úkoly, nebo z letáčku v muzeu, na hradě nebo třeba v turistickém centru opisují kód, který pak naťukají do soutěžní mobilní aplikace či na webu soutěže.

Vyplňují sportovní Tréninkové deníky a tím pomáhají Déčko vytrénovat do zápasu s postavou Černobíla, kterého je třeba porazit. V příběhu hry totiž uvěznil mnohé déčkové hrdiny.

Za pomoc čeká děti odměna – když pošlou Déčku aspoň tři hesla, zařadí se do soutěže o tisíc sto deset cen, vyhrát můžou třeba digitální Déčko foťák. Hesla už proudí a ze vzkazů od dětí vyzařuje dojemná jistota, že „toho smraďocha Černobíla“ nakonec určitě porazí.