TÉMA

ČT Déčko

Rok plný sportovních událostí inspiroval ČT Déčko k letní soutěži v pohybu

Po Česku se rozjela soutěž Zápas století, kterou pořádá dětský kanál České televize Déčko. Děti při ní skáčou na jedné noze, staví olympijskou vesnici z mechu a klacků, zadržují dech pod vodou a dělají stojky v lese.
4. 7. 2024|

Česká televize naladí letní program do barev francouzské trikolory

Během léta prostoupí francouzská tematika všemi programy České televize (ČT). Diváky čekají přenosy olympijských her z Paříže, kultovní francouzské filmy a seriály s oblíbenými herci i dokumenty a cestopisy objevující tuto zemi. Bonjour léto s Českou televizí začíná 24. června, oznámili zástupci ČT na úterní tiskové konferenci. „Ačkoliv má ČT oprávnění vysílat olympijské soutěže pouze na jednom programu, podařilo se nám domluvit výjimku, díky níž můžeme v případě časového souběhu dvou bojů o medaile s českou účastí pro živé vysílání využít i internetový stream,“ sdělil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.
4. 6. 2024|

Letošním Zlatým Ámosem se stal učitel matematiky Marek Valášek. Je i největší sympaťák

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího tuzemského učitele získal letos učitel matematiky Marek Valášek z Anglicko-českého gymnázia Amazon v Praze. Vystřídal tak Tomáše Pírka ze Základní školy U Krčského lesa v Praze 4. Vyhrál i soutěž Ámos sympaťák a Ámos ČT.
25. 3. 2022Aktualizováno25. 3. 2022, 16:56|