Zemřel jihokorejský zpěvák Moonbin. Hvězdě K-popu bylo dvacet pět let

Ve věku dvaceti pěti let zemřela K-popová hvězda Moonbin. Jihokorejský zpěvák, herec, tanečník a model, vlastním jménem Moon Bin (Mun Pin), byl členem chlapecké skupiny Astro. Policie informovala, že byl nalezen ve středu večer místního času mrtvý ve svém bytě v Soulu, objevil ho jeho manažer.

Moonbin se v šoubyznysu pohyboval od dětství jako model i herec, v roce 2016 pak debutoval s chlapeckou skupinou Astro. Šestice vydala tři alba, letos v březnu pak skupinu opustil jeden z členů, Rocky. V hudbě se prosadila i Moonbinova mladší sestra Moon Sua, která vystupuje s dívčí kapelou Billlie.

Úmrtí zpěváka na svém twitterovém účtu potvrdilo i hudební vydavatelství Fantagio. „19. dubna nás náhle opustil člen skupiny Astro Moon Bin a stal se hvězdou na obloze,“ uvedlo vydavatelství. Jak dodalo, v souvislosti s jeho smrtí prožívá „velký zármutek a šok“.

Den před Moonbinovou smrtí bylo oznámeno, že vystoupí v Pusanu s projektem Moonbin & Sanha, který tvořil spolu s dalším členem z domovské kapely Astro. Podle CNN mělo duo vystoupit na podporu kandidatury Pusanu jako pořadatele světové výstavy EXPO 2030.

Agentura Jonhap s odvoláním na místní policii uvedla, že si Moonbin podle všeho sám vzal život. Přesnou příčinu smrti ale určí až pitva. Sebevražda patří v Jižní Koreji k nejčastějším příčinám úmrtí mladých lidí.

Země má nejvyšší počet sebevražd ve skupině bohatých zemí OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj). Mnozí si nyní připomínají Kim Čong-hjuna, zpěváka populárního jihokorejského boy bandu SHINee, který spáchal v roce 2017 sebevraždu, bylo mu sedmadvacet let.

V souvislosti s Moonbinovou smrtí požádalo vydavatelství Fantagio ve svém prohlášení všechny, aby se „zdrželi spekulativních zpráv“ a umožnili zpěvákově rodině „se s ním v poklidu rozloučit“. Odchod hvězdy K-popu se dotkl nejen jeho jihokorejských fanoušků. Moonbinova smrt se ve čtvrtek ráno stala také nejvyhledávanějším tématem na „čínském Twitteru“, sociální síti Weibo.