Místo Kollera bude s Lucií zpívat Viktor Dyk

Novým zpěvákem skupiny Lucie se stal Viktor Dyk (zdroj: ČT24)

Nová éra začíná, Lucie je zase ve čtyřech, oznámila hudební skupina, která je pevnou součástí české scény od devadesátých let. Sestavu po odchodu Davida Kollera nově doplnil jako zpěvák Viktor Dyk. K základnímu kvartetu se přidá ještě bubeník Štěpán Smetáček. Nová Lucie chytá turné i album.

Viktor Dyk označil zpívání s Lucií za splnění snu. „Chtěl jsem s koncertováním úplně skončit, věnovat se produkční činnosti a skládání písniček, a pak se stalo tohle. To je nabídka, která se neodmítá,“ uvedl.

Dyk dosud působil v kapelách Božská těla, Dorota B.B., Outsider, Plavalaguna, Gaia Mesiah. Spolupracoval či spolupracuje s mnoha umělci a skupinami. Účinkoval v muzikálech Michala Pavlíčka Excalibur a Obraz Doriana Graye či Láska je láska. Od roku 2006 je stálým členem souboru RockOpera, kde hraje v rockové opeře Faust a také Antigona a Oidipus Tyranus.

„Viktora známe asi třicet let. Jsme kamarádi, takže máme dost stejné názory na muziku, takže ta volba dopadla, jak měla,“ uvedl P. B. CH. Vedla baskytaristy P. B. CH. a kytaristy Kodyma zůstává z dosavadní sestavy ještě klávesista Michal Dvořák. I ten na čas Lucii opustil a opět se do ní vrátil.

Viktor Dyk se představuje jako člen kapely Lucie
Zdroj: ČTK/Michal Krumphanzl

Smetáček se vrací, oba Kollerové odešli

S minulostí kapely se prolíná rovněž hudební historie bubeníka Štěpána Smetáčka, který s Lucií hrával v devadesátých letech a nyní základní sestavu opět doplní. Mezitím mimo jiné působil s Kodymem v paralelním projektu Wanastowi Vjecy.

Lucie v novém složení pracuje na albu s názvem R.A.D.O.S.T. a na příští rok připravuje turné, jímž oslaví čtyřicet let na hudební scéně. Zatím poslední studiovou nahrávkou zůstává EvoLucie z roku 2018.

David Koller, vnímaný jaké lídr Lucie, oznámil svůj odchod z kapely letos v únoru, rozloučil se na letních koncertech. Skupina zdůrazňovala, že se „rozešla v dobrém“, Koller chce prý více času na rodinu a jiné projekty. Zároveň Lucii opustil i jeho syn Adam, který v ní hrál na bubny.