TÉMA

Michal Dvořák

Kabátníkův cestopis o Orientu se dočkal hebrejského překladu, v Izraeli vzbuzuje zájem historiků

Světlo světa spatřil hebrejský překlad českého cestopisu po Svaté zemi z konce 15. století – Cesta z Čech do Jeruzaléma a Káhiry. Záznam o putování Martina Kabátníka je unikátním svědectvím o životě lidí v Orientu před více než pěti sty lety. A jako takový vyvolává v Izraeli zájem historiků.
16. 6. 2023|

Zájem o vlastní bydlení v Česku prudce klesá, starší byty mají zlevňovat

Zájem o pořízení vlastního bydlení v Česku prudce klesá. Potvrdila to ve středu skupina největších developerů. Příští rok by tak měl poprvé po čtrnácti letech přinést změnu. Ceny nových bytů mají stagnovat, ty starší dokonce zlevní. Propad zájmu o hypotéky potvrdily i statistiky České bankovní asociace (ČBA) Hypomonitor.
12. 10. 2022Aktualizováno13. 10. 2022, 10:35|

Bývalý plzeňský radní Dvořák dostal nepravomocně podmínku za podvod s dotacemi EU

Krajský soud v Plzni potrestal tříletou podmínkou za dotační podvod bývalého plzeňského radního a extraligového hokejistu Michala Dvořáka (Občané patrioti). Verdikt je nepravomocný. Stejný trest dostal i jeho společník Radek Seman. Dohromady mají vrátit státu tři miliony korun.
22. 11. 2019|

V Poděbradech pouští multimediální Soundtrack z Amadea i Šakalích let

Milovníci klasiky, swingu i rockové muziky si přijdou na své na festivalu Soundtrack Poděbrady. Přehlídka se zaměřuje na filmovou hudbu a multimédia, audiovizuální zážitek letos slibuje třeba u snímků Amadeus nebo Šakalí léta. Dojde ale i na hity kapely Queen.
29. 8. 2019|

Ilegálně běhat, to už ne. Da Style Killas se ohlíží za vývojem od graffiti po galerie

Michala Dvořáka, Michala Škapu, Jana Kalába a Matěje Olmera spojuje graffiti minulost a značka DSK, tedy Da Style Killas. Bývalí writeři, dnes čtyřicátníci, vystudovali výtvarné školy a stali se svébytnými umělci, kteří ulice vyměnili za galerie. V jedné pražské – DSC Gallery – aktuálně vystavují. První společná výstava ukazuje jejich vývoj od graffiti po individuální malířské přístupy každého z nich.
23. 7. 2019|