Policisté zasahovali na ministerstvu průmyslu, zadrželi několik lidí

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu v úterý zasahovali na ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO). Informaci zveřejnil server Novinky.cz. Zásah potvrdil i sám resort – s tím, že se řízení zřejmě týká dotačních výzev z let 2016 až 2018. Policie dle mluvčího dozorujícího Městského státního zastupitelství v Praze Aleše Cimbaly zadržela několik lidí, zatím nikoho neobvinila.

Zásah resort potvrdil. „Od dnešního (úterního) dopoledne poskytujeme součinnost příslušníkům Policie ČR, kteří v našich prostorách provádějí úkony trestního řízení. Podle předběžných informací jde o dotační výzvy z let 2016 – 2018. Bližší detaily v tuto chvíli poskytovat nemůžeme,“ uvedlo ministerstvo na síti X. Resort tehdy vedli ministři za ČSSD a ANO.

Cimbala upozornil, že nejde o zahájení trestního řízení. „Jedná se o věc, kde trestní řízení už probíhá,“ řekl. „Zatím žádné informace, že by byl někdo obviněn, nemám. Mám informace, že několik osob bylo zadrženo,“ dodal.

Zásah vedla Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). „Provádíme úkony trestního řízení,“ sdělila za NCOZ Barbora Kudláčková před 15:00. Bližší informace útvar poskytovat nebude, doplnila.