Po srážce nákladních vlaků v České Třebové je jeden zraněný člověk, poškozené vagony i lokomotiva

Dva nákladní vlaky se srazily na nádraží v České Třebové. Vznikla tak 150milionová škoda. Strojvedoucí jednoho z vlaků utrpěl zranění. Nehoda se stala v části, která je vyhrazena nákladní dopravě, provoz osobních vlaků tedy neovlivnila.

Nehoda se stala v části českotřebovského železničního uzlu, kterou železničáři označují jako vjezdovou skupinu, před šestou hodinou ráno. Vlaky po střetu částečně vykolejily. Mimo koleje skončila lokomotiva dopravce IDS Cargo a devatenáct vozů z obou havarovaných vlaků i z další soupravy, která stála na vedlejší koleji.

„Nákladní vlak Pn 54812 minul návěstidlo zakazující jízdu a srazil se s před ním rozjíždějícím se nákladním vlakem Nex 62102,“ ozřejmil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Strojvedoucí IDS Cargo utrpěl zranění. „Zraněna byla jedna osoba, kterou si do péče ihned po příjezdu převzala záchranná služba,“ uvedli hasiči.

Nehodou se zabývá Drážní inspekce i policie. Ta ji podle mluvčí Andrey Muzikantové vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Drážní inspekce vyčíslila škodu po nehodě na 150 milionů korun.

Správa železnic uvedla, že provoz ve vjezdové skupině je zastaven. Osobní dopravu ale nehoda neovlivnila.