K213 chce přes víkend načerpat síly na efektivnější protesty

Praha - Členové sdružení K213 ukončili včera odpoledne blokádu před ministerstvem práce a sociálních věcí. Ve zprávě, kterou zveřejnili na svých internetových stránkách, jako důvod uvedli nutnost poradit se, "jakým způsobem v protestu pokračovat, aby byl efektivní a nepůsobil víc škody nám nežli straně protivné".

Dosavadní blokádu považuje sdružení za velký úspěch, přestože se aktivistům nepodařilo dosáhnout žádného z cílů.

Jejich požadavkem bylo nejprve odvolání šéfky úřadu Lenky Pavlové, které zabraňovali od 21. ledna ve vstupu do Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí v Brně. Po tiskové konferenci Petra Nečase, na které jejich chování označil za hulvátství, se s protestem přesunuli před ministerstvo práce a sociálních věcí. Zde požadovali odstoupení ministra anebo prosazení většího důrazu na střídavou rodičovskou péči při rozhodování soudů.

„My všichni jsme prožívali vypjaté, ale krásné období, srovnatelné jedině se dvěma týdny na přelomu listopadu a prosince 1989,“ zhodnotil na webu 14denní protesty Jiří Fiala.  „Není všem dnům konec, svůj boj nevzdáváme,“ zakončuje obsáhlou hodnotící zprávu o brněnské a pražské demonstraci.