Jan Novák k pátku skončí jako šéf Správy Pražského hradu

Jan Novák požádal o uvolnění z funkce ředitele Správy Pražského hradu, a to v souvislosti s dlouhodobým pobytem v zahraničí. Ve funkci skončí k pátku. Vedoucí hradní kanceláře Janě Vohralíkové dal k dispozici také funkci ředitele administrativní sekce kanceláře prezidenta.

Novák požádal o uvolnění z funkce ředitele hradní správy k 17. březnu. „Po vzájemné dohodě dojde k předání pracovní agendy a rozpracovaných projektů,“ uvedla Vohralíková.

Novák vedl Správu Pražského hradu od loňského října, kdy tehdejší šéf kanceláře prezidenta Vratislav Mynář odvolal z funkce Ivo Velíška. Nejprve byl Novák vedením dočasně pověřen, v lednu jej pak Mynář jmenoval na základě doporučení výběrové komise.

Novák působil na Pražském hradě za všech tří českých prezidentů. Ředitelem administrativní sekce Kanceláře prezidenta republiky byl od roku 2015. Pod podřízenost šéfa sekce spadá oddělení bezpečnostního ředitele, odbor památkové péče, odbor spisové a archivní služby, personální oddělení a oddělení styku s veřejností.