V Brně se uskuteční první ples určený hlavně sexuálním menšinám

Brno - První brněnský ples zaměřený na gaye, lesby a další sexuální menšiny hostí dnes večer Kulturní centrum Stadion na ulici Kounicova. Pořadatelé z občanského sdružení Stud slibují návštěvníkům večer bez předsudků a ostychu, na kterém nebudou chybět ani atributy tradičních plesů - hudba, tanec nebo tombola.

O ples je podle organizátorů zájem, nejlepší místa k sezení byla zamluvená dlouho dopředu. „Lidé oceňují příležitost jít se svým partnerem nebo partnerkou na akci takového typu, která podle jejich názoru v Brně dlouho chyběla,“ uvedl nedávno za pořadatele Marek Christ.

Přesný název plesu zní LGBT Queer Ball. Zkratka v názvu označuje lesby, gaye, bisexuály a takzvané transgender osoby, tedy například transsexuály a transvestity. Slovo queer je zastřešující výraz pro různé sexuální menšiny. Pořadatelé ale zdůrazňují, že akce je přátelská i k heterosexuálům.

Moderátorkou plesu je Ester Kočičková, zazní hudba různých žánrů, na programu jsou taneční vystoupení a laserová show. Celá plesová produkce je výtvarně pojata v kontrastu černé a bílé barvy.

Cílem pořadatelů, kteří se inspirovali podobnými akcemi ve Vídni a Berlíně, je založit v Brně tradici neformálních queer bálů. V sále Stadionu je patrně největší taneční parket v Brně.