V části Ostravy bude o senátorský mandát usilovat sedm kandidátů

V senátním obvodě 71 Ostrava-město, který zahrnuje část Ostravy, registroval ostravský magistrát do podzimních senátních voleb sedm kandidátů. Je to o dva méně než před šesti lety. Magistrát u všech kandidátů vydal rozhodnutí o registraci.

Senátorský mandát bude obhajovat horolezec Leopold Sulovský, který stejně jako před šesti lety bude kandidovat za politické hnutí Ostravak. Jeho protikandidátem je starosta nejlidnatějšího ostravského obvodu Jih Martin Bednář, kterého do boje vyslalo hnutí ANO. Za koalici STAČILO! (KSČM, Česká strana národně sociální a Spojení demokraté – Sdružení nezávislých) se o senátorský post bude ucházet bývalý poslanec Leo Luzar.

Za politickou stranu Svobodní se senátorské křeslo bude snažit získat někdejší senátorka a bývalá dlouholetá starostka městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky Liana Janáčková. Za koalici SPD a Trikolory bude kandidovat Marie Malcharová, za politické hnutí Švýcarská demokracie (www. svycarska-demokracie.cz) Radoslav Štědroň, který se v minulosti o senátorské křeslo ucházel za uskupení Strana státu přímé demokracie – Strana práce. Za politické hnutí Nadační občansko-politické hnutí ReMeK se chce senátorem stát Štefan Režný.

Kandidáti do Senátu 2024
Zdroj: ČSÚ, ČT24