Chtějí vaše hlasy. Podívejte se na kandidáty z Královéhradeckého kraje

Česká televize se ve středečním předvolebním vysílání věnuje Královéhradeckému kraji. Kromě večerní předvolební debaty s osmi zástupci kandidátek s největším volebním potenciálem nabízíme také anketní odpovědi stran, hnutí a koalic, které se do debaty nedostaly. Odpovědi jednotlivých lídrů kandidátek jsou řazeny abecedně podle příjmení.

  • Které téma považujete v těchto krajských volbách za nejdůležitější a proč?
  • V případě, že budete zvoleni, co uděláte jako první?

NEZÁVISLÍ

Lídr kandidátky NEZÁVISLÝCH Kamil Janiš označil za nejdůležitější témata školství, sociální oblast a ekologii. Ve školství by podle něj stálo za úvahu vrátit zpátky učňovské školy do lokalit, kde mají svou tradici. Janiš by chtěl také vytvořit novou síť domů pro seniory a rozšiřovat či zkvalitňovat přírodní chráněná území. Další podrobnosti na webu hnutí.

Lídr kandidátky NEZÁVISLÝCH Kamil Janiš (zdroj: ČT24)

Koalice Republikánů Miroslava Sládka, Patriotů České republiky a HOZK

Jde o společnou kandidátku Sdružení pro republiku – republikánské strany Československa Miroslava Sládka, Patriotů ČR a hnutí Občanů za kraje. Zástupkyně kandidátky Vladimíra Lesenská v anketě ČT jako největší priority pro krajské volby uvedla školství, zdravotnictví, dopravní obslužnost a také dostatečnou podporu pro seniory nebo rodiny s dětmi. Kompletní kandidátku najdete na webu.

Zástupkyně koalice Republikánů Miroslava Sládka, Patriotů České republiky a HOZK Vladimíra Lesenská (zdroj: ČT24)

NE ILEGÁLNÍ IMIGRACI - PENÍZE RADĚJI PRO NAŠE LIDI

Jde o společnou kandidátku Strany zdravého rozumu, ČSNS, ČSNS2005 a Demokratické strany zelených. Lídr kandidátky Václav Makalouš považuje za nejdůležitější téma migrační krizi a zajištění bezpečnosti občanů. Koalice odmítá přerozdělování migrantů do obcí a měst v Královéhradeckém kraji. V případě zvolení chce provést hloubkovou kontrolu krajských investic. Více na webu uskupení.  

Lídr kandidátky NE ILEGÁLNÍ IMIGRACI - PENÍZE RADĚJI PRO NAŠE LIDI Václav Makalouš (zdroj: ČT24)

Koalice Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů a SNK

Jde o společnou kandidátku Svobody a přímé demokracie -Tomio Okamura, Strany práv občanů a Sdružení nezávislých kandidátů. Lídr kandidátky Jiří Morávek označuje za nejdůležitější téma nelegální migraci. Vláda už prý na migraci vyčlenila čtyři miliardy a teď dalších 500 milionů, tyto peníze by podle Morávka měly jít buď lidem se zdravotním postižením, nebo seniorům, nebo i na krajské projekty. Kompletní kandidátku najdete na webu.

Lídr koalice Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura SPD, Strana práv občanů a SNK Jiří Morávek (zdroj: ČT24)

Národní demokracie

Lídr kandidátky Národní demokracie Pavel Šimek označuje za nejdůležitější téma těchto voleb otázku bezpečnosti a migrační krize, ochranu tradiční rodiny a pak také distribuci vodních zdrojů – podle Šimka není možné, aby s vodou obchodovaly zahraniční společnosti. V případě zvolení by Národní demokracie provedla revizi civilních obranných krytů, je také pro ozbrojování občanů. Více na webu uskupení. 

Lídr kandidátky Národní demokracie Pavel Šimek (zdroj: ČT24)

Úsvit s Blokem proti islamizaci

Lídr kandidátky Úsvit s Blokem proti islamizaci Jiří Štětina považuje za nejzásadnější téma těchto voleb migraci. Podle něj nejde jen o téma evropské či republikové, ale také krajské. V případě zvolení by se chtěl zaměřit jednak na financování zdravotnictví, jednak na využívání evropských dotací. Do obou oblastí šly v minulosti značné finanční prostředky, ale podle Štětiny s nimi nebylo nakládáno optimálně. Více na webu uskupení. 

Lídr kandidátky Úsvit s Blokem proti islamizaci (zdroj: ČT24)

Svobodní a Soukromníci

Lídr kandidátky Svobodní a Soukromníci František Tomášek považuje za nejdůležitější téma těchto voleb islamizaci a přistěhovalectví. Státy podle něj nevědí, co s tímto problémem - nemají historickou zkušenost. Uskupení chce také omezenit dotace neziskovovým organizacím nebo zavést povinné zveřejňování smluv. Celý program najdete na webu

Lídr kandidátky Svobodní a Soukromníci František Tomášek (zdroj: ČT24)

Lídr kandidátky Dělnická strana sociální spravedlnosti – Imigranty a islám v ČR nechceme účast v předvolební anketě odmítl. Zástupce Pravého bloku se nepodařilo kontaktovat na žádném kontaktu uvedeném při registraci kandidátky.

Předvolební debata na ČT24

Osm lídrů stran a hnutí, které v průzkumu aktuálního volebního potenciálu v Královéhradeckém kraji obsadily nejvyšší příčky, bude od 20:00 hosty večerní předvolební debaty na ČT24.

 Výzkum pro Českou televizi vypracovaly dvě nezávislé renomované společnosti pro výzkum veřejného mínění Median a STEM/MARK. Konal se od 8. srpna do 3. září, vždy na vzorku minimálně 1200 respondentů v každém kraji.