TÉMA

Vykolejení vlaku

U Klínce vykolejil prázdný regionální vlak. Rozjel se samovolně a urazil pět kilometrů

Osobní vlak bez cestujících vykolejil ve čtvrtek odpoledne u Klínce v okrese Praha-západ. Rozjel se samovolně, uvnitř v té době nebyl strojvůdce ani nikdo jiný z personálu. Po nehodě skončil na boku mimo koleje. Událost se obešla bez zranění, příčinu vyšetřují policie a Drážní inspekce. Provoz vlaků mezi Čisovicemi a Měchenicemi stojí, na místě jsou hasiči. Strojvůdce byl postaven mimo službu, vyplynulo z informací policie, Správy železnic a Českých drah (ČD). ČD předpokládají, že úsek zůstane bez vlakového provozu nejméně do půlnoci ze čtvrtka na pátek. Škodu vyšetřovatelé odhadli na 9,1 milionu korun.
včeraAktualizovánopřed 13 h hodinami|

Mezi Kolínem a Kutnou Horou vykolejil nákladní vlak, provoz na trati je omezen

Mezi Kolínem a Kutnou Horou ve čtvrtek večer vykolejily čtyři vagony nákladního vlaku, nehoda se obešla bez zranění. Vlak při nehodě poškodil trakční vedení, výhybky i pražce. Místem nehody se jezdí po jedné ze dvou kolejí sníženou rychlostí sedmdesát kilometrů v hodině. Zprovoznění druhé koleje se předpokládá o půlnoci. Příčina vykolejení vlaku zatím není známá. České dráhy zavedly mezi Kolínem a Čáslaví náhradní autobusovou dopravu, některé dálkové vlaky odklánějí přes Pardubice, vyplývá z informací na webu Českých drah (ČD). Škodu odhadla Drážní inspekce na více než 1,6 milionu korun.
8. 6. 2023Aktualizováno9. 6. 2023, 12:19|

Po nehodě vlaku u Poříčan se už povedlo zprovoznit i třetí kolej

U Poříčan v sobotu před 12:00 skončily opravy po pondělní havárii nákladního vlaku. Už od rána mohly úsekem vlaky projíždět plnou rychlostí, do té doby musely brzdit na 50 kilometrů v hodině. Spoje ale zpoždění kvůli omezení nenabíraly. Dosud byly v provozu dvě koleje, nyní funguje i zbývající třetí, řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.
15. 10. 2022|

Vlaky u Poříčan se po jedné koleji rozjedou ve středu ráno, či dopoledne

Vlaky na koridoru u Poříčan na Kolínsku pojedou podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové po jedné koleji ve středu ráno, či dopoledne. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v úterý odpoledne předpokládal, že to bude už v úterý v noci. Na místě po osmé večer skončilo přečerpávání druhé z havarovaných cisteren, které se spolu s lokomotivou nacházely po pondělní havárii mimo koleje. Evakuovaní obyvatelé z okolí se mohli večer vrátit domů.
11. 10. 2022Aktualizováno11. 10. 2022, 21:42|

U Chebu se podařilo vyprostit vykolejenou lokomotivu. Provoz je plně obnoven

Na železniční trati mezi Chebem a Tršnicemi se podařilo ve středu dopoledne dostat zpět na koleje lokomotivu, která v úterý ráno skončila mimo kolejiště. Díky tomu už na hlavní trati z Chebu do Karlových Varů jezdí vlaky bez omezení. Některé soupravy musely doposud jezdit přes Františkovy Lázně, což způsobovalo zpoždění pět až deset minut. Provoz se podařilo plně obnovit po 13:00.
17. 8. 2022Aktualizováno17. 8. 2022, 15:05|

Rychlík u Karlštejna najel do spadlé skály a vykolejil. Provoz na trati stojí, omezení vydrží do pátku

Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku narazil ve čtvrtek ráno rychlík do spadlé skály. Lokomotiva a první vagon vykolejily, řekl mluvčí Českých drah (ČD) Lukáš Kubát. Mluvčí záchranky Monika Nováková uvedla, že se lehce zranilo pět lidí. Provoz na trati mezi Berounem a Prahou je přerušený, Správa železnic předpokládá, že se jej podaří obnovit až v pátek. Část vlaků jezdí po souběžné trati přes Rudnou u Prahy, jiné jsou zrušeny nebo nahrazeny autobusem.
30. 6. 2022Aktualizováno30. 6. 2022, 22:09|

V Bavorsku vykolejil vlak. Nejméně čtyři lidé zemřeli, mnoho dalších má těžká zranění

Nejméně čtyři lidé zemřeli a desítky dalších utrpěly zranění při nehodě vlaku blízko bavorského alpského letoviska Garmisch-Partenkirchen. Uvedl to policejní mluvčí. Regionální souprava jedoucí do Mnichova vykolejila severně od Garmisch-Partenkirchenu.
3. 6. 2022Aktualizováno3. 6. 2022, 19:13|

Vykolejení vlaku u Mariánských Lázní bude muset chebský soud řešit znovu. Strojvůdce loni zprostil obžaloby

Případ vykolejení nákladního vlaku u Mariánských Lázní v roce 2019 se vrací Okresnímu soudu v Chebu. Krajský soud v Plzni zrušil jeho dřívější rozsudek, který strojvedoucího  Radima Růžičku zprostil viny. Podle plzeňského soudu v Chebu nevyhodnotili všechny souvislosti a rozhodovali pouze jednostranně ve prospěch strojvedoucího.
9. 2. 2022Aktualizováno9. 2. 2022, 15:16|