TÉMA

Vykolejení vlaku

U Klínce vykolejil prázdný regionální vlak. Rozjel se samovolně a urazil pět kilometrů

Osobní vlak bez cestujících vykolejil ve čtvrtek odpoledne u Klínce v okrese Praha-západ. Rozjel se samovolně, uvnitř v té době nebyl strojvůdce ani nikdo jiný z personálu. Po nehodě skončil na boku mimo koleje. Událost se obešla bez zranění, příčinu vyšetřují policie a Drážní inspekce. Provoz vlaků mezi Čisovicemi a Měchenicemi stojí, na místě jsou hasiči. Strojvůdce byl postaven mimo službu, vyplynulo z informací policie, Správy železnic a Českých drah (ČD). ČD předpokládají, že úsek zůstane bez vlakového provozu nejméně do půlnoci ze čtvrtka na pátek. Škodu vyšetřovatelé odhadli na 9,1 milionu korun.
2. 5. 2024Aktualizováno2. 5. 2024, 19:47|

Mezi Kolínem a Kutnou Horou vykolejil nákladní vlak, provoz na trati je omezen

Mezi Kolínem a Kutnou Horou ve čtvrtek večer vykolejily čtyři vagony nákladního vlaku, nehoda se obešla bez zranění. Vlak při nehodě poškodil trakční vedení, výhybky i pražce. Místem nehody se jezdí po jedné ze dvou kolejí sníženou rychlostí sedmdesát kilometrů v hodině. Zprovoznění druhé koleje se předpokládá o půlnoci. Příčina vykolejení vlaku zatím není známá. České dráhy zavedly mezi Kolínem a Čáslaví náhradní autobusovou dopravu, některé dálkové vlaky odklánějí přes Pardubice, vyplývá z informací na webu Českých drah (ČD). Škodu odhadla Drážní inspekce na více než 1,6 milionu korun.
8. 6. 2023Aktualizováno9. 6. 2023, 12:19|

Po nehodě vlaku u Poříčan se už povedlo zprovoznit i třetí kolej

U Poříčan v sobotu před 12:00 skončily opravy po pondělní havárii nákladního vlaku. Už od rána mohly úsekem vlaky projíždět plnou rychlostí, do té doby musely brzdit na 50 kilometrů v hodině. Spoje ale zpoždění kvůli omezení nenabíraly. Dosud byly v provozu dvě koleje, nyní funguje i zbývající třetí, řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.
15. 10. 2022|

Vlaky u Poříčan se po jedné koleji rozjedou ve středu ráno, či dopoledne

Vlaky na koridoru u Poříčan na Kolínsku pojedou podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové po jedné koleji ve středu ráno, či dopoledne. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v úterý odpoledne předpokládal, že to bude už v úterý v noci. Na místě po osmé večer skončilo přečerpávání druhé z havarovaných cisteren, které se spolu s lokomotivou nacházely po pondělní havárii mimo koleje. Evakuovaní obyvatelé z okolí se mohli večer vrátit domů.
11. 10. 2022Aktualizováno11. 10. 2022, 21:42|

U Chebu se podařilo vyprostit vykolejenou lokomotivu. Provoz je plně obnoven

Na železniční trati mezi Chebem a Tršnicemi se podařilo ve středu dopoledne dostat zpět na koleje lokomotivu, která v úterý ráno skončila mimo kolejiště. Díky tomu už na hlavní trati z Chebu do Karlových Varů jezdí vlaky bez omezení. Některé soupravy musely doposud jezdit přes Františkovy Lázně, což způsobovalo zpoždění pět až deset minut. Provoz se podařilo plně obnovit po 13:00.
17. 8. 2022Aktualizováno17. 8. 2022, 15:05|

Rychlík u Karlštejna najel do spadlé skály a vykolejil. Provoz na trati stojí, omezení vydrží do pátku

Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku narazil ve čtvrtek ráno rychlík do spadlé skály. Lokomotiva a první vagon vykolejily, řekl mluvčí Českých drah (ČD) Lukáš Kubát. Mluvčí záchranky Monika Nováková uvedla, že se lehce zranilo pět lidí. Provoz na trati mezi Berounem a Prahou je přerušený, Správa železnic předpokládá, že se jej podaří obnovit až v pátek. Část vlaků jezdí po souběžné trati přes Rudnou u Prahy, jiné jsou zrušeny nebo nahrazeny autobusem.
30. 6. 2022Aktualizováno30. 6. 2022, 22:09|

V Bavorsku vykolejil vlak. Nejméně čtyři lidé zemřeli, mnoho dalších má těžká zranění

Nejméně čtyři lidé zemřeli a desítky dalších utrpěly zranění při nehodě vlaku blízko bavorského alpského letoviska Garmisch-Partenkirchen. Uvedl to policejní mluvčí. Regionální souprava jedoucí do Mnichova vykolejila severně od Garmisch-Partenkirchenu.
3. 6. 2022Aktualizováno3. 6. 2022, 19:13|

Vykolejení vlaku u Mariánských Lázní bude muset chebský soud řešit znovu. Strojvůdce loni zprostil obžaloby

Případ vykolejení nákladního vlaku u Mariánských Lázní v roce 2019 se vrací Okresnímu soudu v Chebu. Krajský soud v Plzni zrušil jeho dřívější rozsudek, který strojvedoucího  Radima Růžičku zprostil viny. Podle plzeňského soudu v Chebu nevyhodnotili všechny souvislosti a rozhodovali pouze jednostranně ve prospěch strojvedoucího.
9. 2. 2022Aktualizováno9. 2. 2022, 15:16|