TÉMA

Objekt

Brno se zbavuje dalších nemovitostí, většinou těch nepotřebných. Opozice ale kritizuje prodej bytů

Zastupitelé města Brna v úterý schválili prodej pozemků minimálně za 154 milionů korun, další desítky nemovitostí město k prodeji výhledově chystá. Podle vedení Brna jde o pozemky a domy, které krajské město nepotřebuje, případně pro něj nebudou v budoucnu mít žádnou hodnotu. Opozice s prodejem části majetku nesouhlasí, zejména pokud jde o bytové domy. Většinu nemovitostí ze seznamu zbytného majetku chce město prodávat transparentně, tedy formou veřejné dražby.
5. 3. 2024|

Škody po požáru obchodního domu v Benešově jsou větší, než se čekalo. Rekonstrukce se protáhne

V obchodním domě v Benešově, který loni v listopadu poničil rozsáhlý požár, začala rekonstrukce. Podle původních odhadů měla být hotová do konce letošního roku, škody jsou ale větší, než majitelé předpokládali. Stavební práce se tak protáhnou. Nákupní centrum by se mohlo znovu otevřít v březnu příštího roku. Příčinou požáru se policie stále zabývá.
26. 4. 2023|

Původ tří sestřelených objektů je stále neznámý, s Čínou ale nesouvisejí, řekl Biden

Původ trojice neidentifikovaných létajících objektů sestřelených minulý týden nad Severní Amerikou je stále neznámý. Podle prezidenta USA Joea Bidena nicméně nemají souvislost se špionážním čínským balonem sestřeleným dříve nad Atlantským oceánem ani s vojenskými aktivitami jiné země. Biden to řekl novinářům na tiskové konferenci z Bílého domu. Oznámil také, že plánuje hovořit s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem.
16. 2. 2023Aktualizováno16. 2. 2023, 21:58|

Programy Národního plánu obnovy se zpožďují, projekty jsou kvůli vysoké inflaci také náročnější

Čerpání části evropských peněz z Národního plánu obnovy je ohrožené. Část programů nabírá zpoždění, navíc jsou kvůli vysoké inflaci projekty náročnější pro státní rozpočet. Celkem si mají podniky a instituce rozdělit do roku 2026 skoro 200 miliard korun.
1. 5. 2022|