TÉMA

Lounsko

Kvůli utonutí dvou dětí na Lounsku policie stíhá jednoho člověka

Kvůli utonutí dvou dětí v nádrži Klůček na Lounsku obvinila policie člověka, který na ně měl dohlížet, z usmrcení z nedbalosti. České televizi to řekla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Kdyby se vina prokázala, hrozilo by obviněné osobě dva až osm let vězení.
10. 11. 2023|

Na Lounsku utonuly dvě děti, jejich těla se našla až po hodině a půl

Tragicky skončily tento týden výjezdy k tonoucím. Na Lounsku se v úterý utopily dvě malé děti. V pondělí zase záchranáři sedm a devět minut oživovali dvě dívky, které tonuly v Ostravě a skončily v kritickém stavu.
23. 8. 2023|

Řidič, který havaroval u Blšan s autobusem plným studentů, dostal podmínku

Okresní soud v Lounech rozhodl o čtyřleté podmínce a čtyřletém zákazu činnosti pro řidiče Michala Babulíka, který před dvěma lety havaroval u Blšan na Podbořansku s patrovým autobusem plným studentů gymnázia. Několik lidí se tehdy vážně zranilo. Šofér uznal vinu a uvedl, že skutku lituje. Už v minulosti byl několikrát trestán mimo jiné za jízdu autem pod vlivem alkoholu. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání.
16. 2. 2022|

Dotace na bydlení po tornádu se o dary snižovat nebude, navrhne po kritice Dostálová

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) na středečním mimořádném jednání vlády navrhne úpravu nařízení, podle kterého se mají dary z veřejných sbírek odečítat ze státní dotace pro lidi zasažené bouří a tornádem na jižní Moravě. Napsala to na Twitteru. Snižování dotace o dary vzbudilo kritiku. Opoziční politici kritizují také snížení dotace o náhrady od pojišťoven, které lidé dostanou. U nich se změna pravidel nechystá, řekl David Hořínek z odboru komunikace ministerstva pro místní rozvoj. Ke státní podpoře lidem po tornádu bude chtít ODS zařadit mimořádný bod na středeční schůzi sněmovny.
6. 7. 2021Aktualizováno6. 7. 2021, 13:57|

Přehrada Kryry má zavlažit lounské chmelnice. Stát se chystá na výkupy pozemků

Plán na novou přehradu na Lounsku postoupil do další fáze. Stát uvolnil bezmála čtyři sta milionů korun na výkup pozemků a Povodí Ohře s ním začne příští rok. Regiony Lounska a Rakovnicka patří k nejvyprahlejším oblastem v zemi a vodní nádrž Kryry je má zásobovat vodou v obdobích sucha, vedle toho sloužit i k rekreaci.
2. 2. 2021|