TÉMA

Frýdecko-Místecko

V Moravskoslezském kraji je smogová situace. Meteorologové nevylučují vyhlášení regulace

Meteorologové ve čtvrtek ráno vyhlásili až do odvolání smogovou situaci pro Ostravsko, Karvinsko a Frýdecko-Místecko. Odpoledne ji rozšířili na celý Moravskoslezský kraj. Důvodem jsou vysoké koncentrace polétavého prachu v ovzduší, oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Upozornil, že v blízké době hrozí i možnost vyhlášení regulace, při níž některé průmyslové podniky musí dodržovat některá opatření včetně omezení výroby.
7. 12. 2023|

Morava je na tom s kvalifikovanými učiteli lépe než Čechy, ukazuje analýza školní inspekce

Nalákat učitele do méně bohatých okresů je těžké, obzvlášť když v jiných regionech platí lépe. I to je jeden ze závěrů analýzy České školní inspekce (ČŠI), která teď publikovala dosud nezveřejněná data o tuzemském školství. Nejviditelnější je problém s nedostatkem kvalifikovaných pedagogů v Karlovarském, Ústeckém a Středočeském kraji, ale také v Praze. Důvody jsou pro to nicméně různé. Lépe je na tom Morava, kde je trend opačný.
14. 5. 2022|

Na Karvinsku a Frýdecko-Místecku začala platit zpřísněná opatření kvůli šíření koronaviru

Na Karvinsku a Frýdecko-Místecku, tedy v regionech, kde se v posledních týdnech nejvíce šíří koronavirus způsobující nemoc covid-19, v úterý začínají platit nová zpřísněná opatření. I nadále tam například budou muset lidé ve vnitřních prostorech nebo vozidlech veřejné dopravy nosit roušky. Pravidla se znovu zpřísnila pro hromadné akce, restaurace a sociální a zdravotnická zařízení. V dolech ČSM se mezi testovanými pracovníky zatím prokázalo nejméně 17 procent s pozitivním výsledkem na koronavirus. Ještě nebyly vyhodnoceny všechny vzorky.
30. 6. 2020Aktualizováno30. 6. 2020, 18:14|

V Moravskoslezském kraji platí kvůli smogu stav regulace, ovlivňuje i výrobu podniků

Meteorologové v neděli po 14:00 v aglomeraci Ostravska, Karvinska a Frýdecko-Místecka (kromě oblasti Třinecka) vyhlásili regulaci. Podniky musejí přijmout různá opatření, aby ještě více neznečišťovaly ovzduší. Už dopoledne tam meteorologové vyhlásili smogovou situaci. Obojí platí až do odvolání. Ve 21:23 vyhlásili meteorologové smogovou situaci také pro oblast Třinecka. Důvodem jsou vysoké koncentrace polétavého prachu v ovzduší, oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
20. 1. 2019Aktualizováno20. 1. 2019, 23:13|