TÉMA

Blokování

Peníze ze zmrazených ruských aktiv v EU může získat Kyjev

Evropská unie (EU) potvrdila 1,4 miliardy eur (v přepočtu zhruba 34,9 miliardy korun) z výnosů ruských aktiv zmrazených v Evropě pro Ukrajinu. Uvedl to šéf unijní diplomacie Josep Borrell po jednání ministrů zahraničí členských států EU v Lucemburku. První část peněz určených na vojenskou pomoc Kyjevu by měla do Ruskem napadené země zamířit příští týden. Platby dosud blokovalo Maďarsko, avšak podle analýz právníků z Rady EU Budapešť nemůže vyslání peněz zastavit. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó už podle agentury Reuters uvedl, že maďarský právní tým zkoumá, jak rozhodnutí zpochybnit.
24. 6. 2024Aktualizováno24. 6. 2024, 17:35|

Rusko se chce odříznout od internetu. Už roky plánuje vlastní Runet

Rusko plánuje izolovat se od globálního internetu –⁠ poskytovatelé státních webů a dalších digitálních služeb tam mají k 11. březnu podniknout opatření, která by je měla zbavit závislosti na zahraničních sítích. Vyplývá to z vládních dokumentů zveřejněných běloruskou nezávislou televizí Nexta.
11. 3. 2022|

Slovenští dopravci přerušují protest, který zkomplikoval provoz i na hranicích s Českem

Slovenští dopravci ohlásili přerušení protestů, při nichž v uplynulých dnech částečně blokovali dopravu i na dálničním hraničním přechodu s Českou republikou Brodské/Břeclav. Chtějí jednat s ministry financí a dopravy.
17. 2. 2022|

Ruští cenzoři zablokovali média spjatá s Chodorkovským

Ruský cenzorní úřad Roskomnadzor zablokoval servery Otkrytyje media, MBCH Media a Pravozaščity Otrkrytki. Krok vysvětlil požadavkem generální prokuratury, která uvedené portály považuje za spjaté s organizacemi bývalého ropného magnáta a vězně režimu prezidenta Vladimira Putina Michaila Chodorkovského, informovala ruská média. Jeho společnosti byly v Rusku zakázány jako nežádoucí.
5. 8. 2021|

Obce v Beskydech řeší nedovolené parkování. Zavedou proto kyvadlový autobus

Obce a města v Beskydech bojují s neukázněnými řidiči, kteří přijíždějí do hor. Často parkují, kde se nesmí, mnohdy přímo v chráněném území. Pokud na auto v zákazu vjezdu narazí revírník, ochránce přírody nebo policista, může řidič dostat pokutu až 10 tisíc korun.
16. 6. 2021|
Newsroom ČT24

Blokování novinářů na Twitteru si neumím představit, říká mluvčí BIS Šticha

Díky kauze s drahými mobilními daty k sobě nedávno nepřitáhla pozornost jen ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO), ale i její mluvčí Milan Řepka. A to ve chvíli, kdy vstoupil do rozhovoru šéfky resortu a reportéra České televize. Později Řepka téhož novináře, ještě s jedním dalším, zablokoval na svém twitterovém účtu. Ojedinělý případ, nebo ukázka proměny profese mluvčího? Tématu, jak by se k sobě měli tiskoví mluvčí a novináři chovat na sociálních sítích, se věnoval nedělní Newsroom ČT24. Hostem byl mluvčí Bezpečnostní informační služby Ladislav Šticha.
3. 3. 2019|