V Bavorsku vykolejil vlak. Nejméně čtyři lidé zemřeli, mnoho dalších má těžká zranění

Nejméně čtyři lidé zemřeli a desítky dalších utrpěly zranění při nehodě vlaku blízko bavorského alpského letoviska Garmisch-Partenkirchen. Uvedl to policejní mluvčí. Regionální souprava jedoucí do Mnichova vykolejila severně od Garmisch-Partenkirchenu.

Policie potvrdila čtyři mrtvé a dalších asi třicet zraněných, z toho patnáct má zranění těžká, uvedla stanice Bayerischer Rundfunk. Deník Bild s odvoláním na místní úřady uvádí, že zraněných je šedesát, z toho šestnáct těžce. V soupravě cestovalo přibližně sto čtyřicet lidí, část z nich zřejmě byly děti. 

Některé vagony se převrátily na bok. Vyprošťování cestujících už skončilo, oznámila vpodvečer policie. Její mluvčí ale řekl, že záchranáři vagony vykolejeného vlaku ještě jednou prohledají. 

Regionální dvoupatrový vlak jel směrem na Mnichov a u města Burgrain z dosud neznámých příčin vykolejil, uvedla policie, která vyloučila kolizi s jinou soupravou. Také bavorský ministr dopravy Christian Bernreiter uvedl, že se na nehodě nepodílel žádný další vlak ani žádné vozidlo. 

Na místě zasahovalo až pět set členů záchranného systému. „Všichni záchranáři, kteří jsou k dispozici, zasahují na místě,“ citoval portál Focus Online policejního mluvčího. Přiletělo šest vrtulníků, z toho tři z Rakouska.

Trať mezi Garmisch-Partenkirchenem a Mnichovem i souběžná silnice B2 byly kvůli záchranným pracím uzavřeny a jejich uzavírka by se mohla podle policie protáhnout až do víkendu. Podle DPA se na silnicích v regionu vytvořily dlouhé kolony.