TÉMA

Garmisch-Partenkirchen

Záchranáři našli pátou oběť železničního neštěstí v Bavorsku

Den po železničním neštěstí v bavorském Garmisch-Partenkirchenu našli záchranáři další mrtvé tělo. Počet obětí vykolejení regionálního vlaku se tak zvýšil na pět, informovala agentura DPA. Záchranné a vyprošťovací práce po páteční nehodě pokračují. Úřady předem upozorňovaly, že není vyloučeno, že počet obětí ještě nemusí být konečný. Příčina neštěstí je nadále nejasná.
4. 6. 2022|

V Bavorsku vykolejil vlak. Nejméně čtyři lidé zemřeli, mnoho dalších má těžká zranění

Nejméně čtyři lidé zemřeli a desítky dalších utrpěly zranění při nehodě vlaku blízko bavorského alpského letoviska Garmisch-Partenkirchen. Uvedl to policejní mluvčí. Regionální souprava jedoucí do Mnichova vykolejila severně od Garmisch-Partenkirchenu.
3. 6. 2022Aktualizováno3. 6. 2022, 19:13|

Olympiáda se v Tokiu letos nekonala. Není ale první, v minulosti byly proti světové války

Měl to být svátek sportu. V japonském Tokiu se po 56 letech měly konat znovu letní olympijské hry. Pandemie ale byla proti a nejsledovanější globální událost roku odsunula o rok. Není to ale poprvé. V novodobé historii olympiád se v několika případech zrušily Hry úplně, jindy měnily pořádající zemi a ve dvou případech se konaly v podstatě „jen“ pro část světa. Důvodem byla vždy politika, letos ale bezprecedentně situace týkající se zdraví.
30. 12. 2020|
Počasí

Na hřebenech Alp sněží, na Zugspitze napadlo přes 20 centimetrů sněhu

Výrazné ochlazení se nevyhnulo ani Alpám. V nejvyšších polohách německých, rakouských a italských Alp napadlo do rána i kolem 30 centimetrů sněhu.
4. 8. 2020Aktualizováno4. 8. 2020, 19:09|