Útočník s nožem zranil v autobuse v severoněmeckém Lübecku dvanáct lidí

Dvanáct lidí zranil útočník v severoněmeckém Lübecku. Uvádějí to německá média. Muže, který zaútočil nožem na pasažéry linkového autobusu, policie zadržela. Podle úřadů není nikdo z napadených v ohrožení života. Nožem byla poraněna asi polovina z nich, zbývající utrpěli jiná zranění související s incidentem.

Muž podle svědků během jízdy v plně obsazeném autobuse najednou vytáhl zbraň a zaútočil na cestující. Řidič okamžitě zastavil a byl také napaden. Web listu Lübecker Nachrichten cituje svědka, podle kterého muž útočil kuchyňským nožem.

Útočníka podle prokuratury přemohli cestující, podle původních informací se pokusil uprchnout. V autobuse zanechal batoh, ze kterého vycházel kouř, na místo proto policie povolala pyrotechnickou jednotku. Řidič předtím v autobuse zpozoroval oheň, který se mu podařilo uhasit, napsal web Lübecker Nachrichten s odvoláním na informace od policie.

Mluvčí regionální prokuratury Ulla Hingstová uvedla, že útočníkem byl 34letý německý občan zahraničního původu. Web listu Lübecker Nachrichten dodal, že muž pochází z Íránu a v Lübecku žije už několik let.

„Nemáme žádné informace, že by šlo o politického radikála,“ dodala Hingstová. Také podle ministra vnitra Šlesvicka-Holštýnska Hanse-Joachima Groteho o terorismus nešlo. Útočník podle něj nevykřikoval žádná hesla.