Vlak plný republikánů se v USA srazil s popeláři, jeden člověk zemřel

Vlak se zákonodárci z řad Trumpových republikánů se srazil ve Virginii s popelářským vozem. Jeden člověk zemřel a pět zraněných skončilo v nemocnici. Jeden z politiků má podezření na otřes mozku. Republikáni cestovali na třídenní konference a ve vlaku seděl například i šéf Sněmovny reprezentantů Paul Ryan.

„Jsme v pořádku, náš vlak se srazil s popelářským vozem,“ uvedl na Twitteru republikánský člen Sněmovny reprezentantů Greg Walden. „Vypadá to, že popelářský vůz byl zcela rozdrcen. Všude jsou rozházené odpadky,“ řekl po telefonu novinářům senátor Mike Lee.

Michiganský zákonodárce Bill Huizenga na Twitteru napsal, že cestující se před vlakem shromáždili k modlitbám. 

Kongresman z Tennessee Chuck Fleischmann řekl, že když došlo ke srážce, zrovna šel na toaletu a zranil se. „Jsem trochu v šoku. Hodně to bolí. Je to nepříjemné,“ sdělil novinářům.

Vlak vezl senátory a členy Sněmovny reprezentantů na třídenní konferenci republikánů do města White Sulfur Springs v Západní Virginii. S některými kongresmeny jeli i jejich asistenti, manželky a děti. Ve vlaku byl podle AP například i předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan.

Nehoda se stala krátce před polednem místního času u obce Crozet ve Virginii, asi 180 kilometrů jihozápadně od Washingtonu.