Na jihu Francie se srazil vlak se školním autobusem. Zemřely čtyři děti

Čtyři děti zemřely a devatenáct dalších lidí se zranilo při srážce vlaku se školním autobusem na jihu Francie. Sedm cestujících utrpělo vážná zranění, někteří jsou v kritickém stavu. Přivolané sanitky a záchranné vrtulníky odvezly raněné do nemocnic v Perpignanu.

Vlak roztrhl autobus na železničním přejezdu u obce Millas, který byl vybaven závorami a funkčním světelným signalizačním zařízením. Autobus, ve kterém bylo až 45 žáků, podle některých spekulací na trati z neznámých příčin zastavil. Ve vlaku podle francouzských drah SNCF jelo 25 pasažérů.

„Náraz byl velmi prudký a zdálo se, že vlak vykolejí a spadne na bok,“ řekla webu listu L'Indépendant očitá svědkyně, která cestovala ve vlaku.

Podle ní zasahovaly na místě i vrtulníky, aby přemístily těžce zraněné. Těm s lehčími zraněními se na místě věnovaly posádky sanitek. Cestující z vlaku evakuovalo četnictvo, byli tam pouze tři lehce zranění. Nejmladšímu zraněnému je osm let, nejstaršímu patnáct.

Na místo přijel fancouzský premiér Édouard Philippe a ministryně dopravy Elisabeth Bornová. Ta uvedla, že jde o strašnou nehodu. Podobně se vyjádřil i francouzský prezident Emmanuel Macron, který na Twitteru napsal, že je myšlenkami s oběťmi strašné nehody a jejich rodinami.