Policie vyšetřuje smrt ženy a dítěte v Krkonoších jako vraždu a sebevraždu

Smrt ženy a dítěte v Krkonoších vyšetřuje policie jako vraždu a následnou sebevraždu. Potvrdil to soudní znalec. Pohřešovanou čtyřicetiletou ženu z Prahy-západ a jejího tříletého syna našla horská služba mrtvé v lese u Růžové hory v Krkonoších. Záchranáři je hledali tři dny.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda s následnou sebevraždou,“ uvedla mluvčí Iva Kormošová. Žena i dítě zemřeli 28. prosince.  

Na místě nálezu obou těl pracovali kriminalisté podle mluvčí do pozdních nočních hodin za účasti soudního znalce a zjišťovali okolnosti jejich úmrtí. „Ohledáním nalezených těl zjistili, že se jedná o násilná úmrtí. Jde o podezření z vraždy a sebevraždy,“ doplnila mluvčí.

Pokud další vyšetřování potvrdí, že vraždu dítěte spáchala žena, policie případ odloží, protože nelze stíhat osobu zemřelou.

Po ženě a chlapci od soboty v terénu v okolí Pece pod Sněžkou pátraly desítky policistů, hasičů a horských záchranářů. Pátrací týmy je našly v pondělí po 12:00 v lese v oblasti Růžové hory.

 Pohřešování ženy a dítěte policii oznámil v pátek 30. prosince partner ženy a otec chlapce na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Následně policie zahájila pátrání. Žena podle policie zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou, kde se v neděli 25. prosince i se synem ubytovala v penzionu. Pobyt měla do 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii. S ženou se spojit nemohla, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem zůstalo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci. Policie v pondělí oznámila, že poslední zjištěné místo pohybu pohřešovaných bylo ve středu 28. prosince odpoledne v okolí přestupní stanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře. Následně se pátrací týmy zaměřily na prohledání oblasti Růžové hory. V Krkonoších jde o první tragické úmrtí v letošní zimě.