V Rožnově pod Radhoštěm zemřeli při násilném činu dva dospělí a dvě malé děti

Události: Po střelbě v Rožnově pod Radhoštěm zemřeli čtyři lidé (zdroj: ČT24)

V Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku zemřeli při násilném trestném činu čtyři lidé, šlo o dva dospělé a dvě děti. Situace je podle policistů pod kontrolou. Čin předběžně kvalifikovali jako trojnásobnou vraždu. Policie na Twitteru uvedla, že devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou pětatřicetiletou družku a své dvě děti. Poté zbraň obrátil proti sobě.

„V Rožnově pod Radhoštěm právě prověřujeme násilný trestný čin, při kterém přišly o život dvě dospělé osoby a dvě malé děti. V současnosti jsme na místě činu a zároveň prověřujeme motiv pachatele. Situaci máme pod kontrolou a nehrozí žádné další nebezpečí,“ oznámili policisté. Čin byl policii nahlášen kolem desáté dopolední.

Podle reportéra České televize Josefa Kvasničky je část Rybníky nedaleko Valašského muzea v přírodě, kde se dům nachází, uzavřená. „Muž a žena byli podle našich informací ve středním věku. Policie nám potvrdila, že zemřeli po užití střelné zbraně,“ řekl Kvasnička.

Reportér Kvasnička k vraždě v Rožnově pod Radhoštěm (zdroj: ČT24)

Později policie na Twitteru napsala, že čin předběžně kvalifikovala jako trojnásobnou vraždu. Muž i zastřelená žena sloužili u policie. 

Mluvčí krajské policie Simona Kyšnerová před pátou odpolední řekla, že kriminalisté budou pracovat nejméně do večera. „Na místě jsou specialisté, soudní lékaři, budou zjišťovat okolnosti činu. Jakmile budeme moci sdělit další informace k případu, poskytneme je,“ uvedla.

Přítomna je také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie večer na Twitteru napsala, že na místě jsou stále krajští kriminalisté, soudní lékaři a specialisté z Odboru kriminalistické techniky a expertiz Brno. Zůstanou tam nejméně do čtvrtečního rána. „Bezprostřední okolí domu je i nadále uzavřeno,“ popsal Kvasnička.

Kvasnička uvedl, že lokalita, v níž se neštěstí stalo, je považována za velmi klidnou a bezproblémovou pověst měla i rodina. „Muž podle dostupných informací tragicky reagoval na rozepři se svou partnerkou. Střílel z legálně držené zbraně,“ řekl reportér.

Reportér Kvasnička k aktuální situaci po vraždě v Rožnově pod Radhoštěm (zdroj: ČT24)

Nejedná se o první letošní vícenásobnou vraždu na Vsetínsku. V obci Loučka koncem dubna podle policie jednatřicetiletý muž v rodinném domě usmrtil svou o rok starší ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch domu. V červnu byl muž obviněn z vraždy a poslán do vazby.