Na pražském Barrandově se srazily dva autobusy, řidič a jedna cestující utrpěli zranění

V pražské ulici K Barrandovu se střetly dva autobusy. Řidič jednoho z nich utrpěl středně těžké zranění, poraněna je také jedna cestující. U nehody zasahovali hasiči a záchranáři s vrtulníkem. Autobusy jely k Pražskému okruhu, v tomto směru byla ulice po havárii neprůjezdná. Později byl zprovozněn jeden jízdní pruh, bez omezení se na Barrandově jezdilo až večer.

Nehoda autobusů se stala před půl čtvrtou odpoledne před křižovatkou ulic K Barrandovu a Wassernannova. K Barrandovu byla zpravu od křižovatky s ulicemi Lamačova a Slavínského uzavřena, později zůstal neprůjezdný pravý pruh v místě, kde se autobusy střetly.

Do zájezdového autobusu Setra narazil zezadu nízkopodlažní vůz Iveco, který jel na náhradní lince za vlaky z Prahy do Berouna. „Řidič jednoho z autobusů utrpěl velmi vážná zranění,“ uvedl mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Záchranáři později upřesnili, že muž utrpěl středně těžké poranění nohou.

Šestačtyřicetiletého řidiče vyprošťovali z kabiny hasiči. „To se podařilo za dvacet minut po příjezdu první jednotky,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Potom pro zraněného přiletěl vrtulník. Středně těžké zranění hlavy a nohou utrpěla také pětasedmdesátiletá cestující, i ji přepravili záchranáři do nemocnice.