Zlín Film Festival představil on-line program, do kin se vrátí na podzim

Zlín Film Festival přiblížil program jarní části, která začíná 28. května. Přehlídka filmů pro děti a mládež zve na on-line projekce či besedy, promítat se bude ale také v autokině. Jednašedesátý ročník by měl poté pokračovat ještě na podzim, už ve své tradiční formě, nikoliv virtuálně. Tématem obou částí je „literatura ve filmu“.

Jarní část festivalu se od 28. června do 1. června odehraje převážně on-line. „V době konání festivalu stačí přijít na náš web a vybrat si některou z deseti sekcí filmového nebo doprovodného programu,“ ujišťuje výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Do studia na Zlín Film Festivalu se také k besedám a rozhovorům chystají hosté, odehraje se v něm také slavností zahájení v podobě audiovizuálního komponovaného pořadu.

Alespoň autokino

Nově zařadili organizátoři do programu na festivalový víkend také projekce v autokině. „Po loňském úspěchu nabídneme tentokrát divákům hned tři filmová představení. Půjde o trháky Le Mans '66, Bohemian Rhapsody a novou českou komedii Bábovky podle úspěšné knižní předlohy Radky Třeštíkové,“ pozvala do autokina umělecká ředitelka Markéta Pášmová.

Autokino najdou zájemci na parkovišti u zoo Lešná. Doprovodný program počítá s virtuální galerií na náměstí Míru a také tradičním Salonem filmových klapek a jejich dražbou.

Podzimní část 61. Zlín Film Festivalu by se měla uskutečnit od 9. do 15. září v obvyklém formátu, tedy s klasickými projekcemi soutěžních i dalších filmů a doprovodným programem.