V Bučovicích, Slavkově a Veselí už nebudou na autobusovém nádraží informační kanceláře, nevyplatily se

Od května ukončí provoz informační kanceláře na třech jihomoravských autobusových nádražích. Důvodem je malý zájem cestujících o služby. Konec okének se dotkne ale taky školáků a seniorů, kteří si v nich vyřizovali jízdní doklady a slevové průkazky.

Informační kanceláře oceňují hlavně starší lidé. V Bučovicích už se ale na autobusovém nádraží na to, kdy jim jede spoj, nezeptají. Informační okénko tam končí. „Jsou to hlavně ekonomické důvody a poměrně nízký počet cestujících, kteří tahle místa využívali. Pro porovnání je desetkrát nižší než ve Vyškově nebo v Boskovicích,“ vysvětlil ředitel společnosti Kordis Jiří Hoský.

Kromě Bučovic okénka skončí taky ve Slavkově u Brna a ve Veselí nad Moravou. Zavření hrozilo také v Boskovicích a ve Vyškově, tam ale zůstanou zatím otevřená. „Zatím je společnost Vydos Bus rozhodnutá ukončit provoz některých kanceláří k 1. květnu,“ řekl ředitel Vydos Bus Igor Čeki.

Cestující budou mít možnost získat informace o svém spoji pomocí informačních tabulí, tištěných jízdních řádů, zeptat se mohou také na nejbližší železniční stanici. Studenti nebo senioři si tam vyřídí i slevovou průkazku.