Děti sebraly prarodičům auta a projížděly se po Brně. Dívka porazila dopravní značku

Patnáctiletá dívka v nočním Brně ujížděla autem policii a vjela na zastávku, kde porazila dopravní značku. Vůz si bez dovolení půjčila od prarodiče. Jiným autem vyjel do ulic i její čtrnáctiletý bratr. Starší sestra už je za nehodu zodpovědná, za mladšího sourozence mají zodpovědnost rodiče.

Sourozenci si bez vědomí prarodičů půjčili auta a rozjeli se do ulic nočního Brna. Zvláštní jízdy jednoho z aut si všimli policisté, kteří chtěli řidičku zkontrolovat. „Ta ale zpanikařila a začala policistům ujíždět. V Řečkovicích vůz ve vysoké rychlosti nezvládla, dostala smyk a vjela na autobusovou zastávku. Tam porazila dopravní značku a odpadkový koš,“ popsal divokou jízdu policejní mluvčí David Chaloupka.

Tím pronásledování skončilo. Podle stylu jízdy policisté předpokládali, že je řidička pod vlivem alkoholu, to se ale nepotvrdilo. Ukázalo se, že jí je teprve 15 let a tomu že odpovídají i její řidičské schopnosti. „Jízda o rok mladšího bratra naštěstí proběhla bez kolize, ten za sestrou na místo nehody dojel za chvíli,“ dodal policejní mluvčí.

Odpovědnost za mladšího sourozence mají rodiče. S dívkou, která už je ve svém věku trestně odpovědná, řeší policisté dopravní nehodu i podezření z přečinu neoprávněného užívání motorového vozidla.