Srážka tramvají na Karlově náměstí komplikovala provoz MHD v centru Prahy

Na Karlově náměstí v centru Prahy se kolem 15:45 srazily tramvaje. Při nehodě utrpěl zranění třicetiletý muž, který byl s pohmožděním hrudníku převezen do nemocnice. Nehoda také výrazně komplikovala dopravu, dopravní podnik musel odklánět celkem osm tramvajových linek. Provoz byl obnoven zhruba po hodině.

Podle mluvčí dopravního podniku Anety Řehkové se na Karlově náměstí střetly kolem 15:42 tramvaje linek 2 a 3. Příčiny nehody vyšetřuje policie. „Zřejmě se jedná o selhání lidského faktoru,“ dodala mluvčí.

Linky číslo 2 a 18 tak jezdily odklonem přes Jiráskovo náměstí, Palackého náměstí a Albertov. Linka číslo 3 úsek objížděla přes Lazarskou, Myslíkovu a Palackého náměstí. Linky číslo 4, 10 a 16 jezdily v trase Karlovo náměstí – Myslíkova – Jiráskovo náměstí a Zborovská a linky číslo 14 a 24 byly odkloněny přes Lazarskou, Národní divadlo, Palackého náměstí a Albertov.

Zastávka Botanická zahrada byla asi hodinu bez tramvajového spojení. Tramvaje navíc na nábřeží stály ve dlouhých kolonách. Nehoda byla odstraněna zhruba v 16:45 a kolony tramvají se začaly rozjíždět.