Na Karlovarsku se sesula půda pod kolejemi. Škoda půjde do desítek milionů

Na trati mezi Chebem a Kláštercem nad Ohří nejezdí vlaky. Důvodem je sesuv železničního spodku v úseku Hájek–Dalovice. Traťmistr zjistil, že místo je nebezpečné ještě před tím, než k sesuvu došlo. Vlaky se tudíž podařilo včas zastavit. Je zavedena náhradní autobusová doprava. Jak dlouho zůstane úsek uzavřený, bude jasné nejdříve v pondělí.

„Trať je v úseku uzavřena od sobotních 12 hodin. Doprava byla zastavena a vlaky nahrazují autobusy. Zpoždění je tam okolo pěti až deseti minut,“ uvedla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Na trati se nejprve objevila lehká závada. Po prohlídce traťmistr raději na jedné koleji zastavil provoz a později dráhy opatření rozšířily i na druhou kolej. Následně došlo k masivnímu sesuvu pod tratí v délce několika desítek metrů, který vytvořil hlubokou jámu, do níž se zlomil kus kolejí.

Podle Šubové bude škoda značná, zřejmě v desítkách milionů korun. Dodala, že v místě sesuvu byla povolená rychlost 80 km za hodinu. Elektrifikace tratě se dělala v roce 2008 a od té doby se na ní nevyskytly žádné problémy. V pondělí na místo zamíří odborníci.

Události: Na části trati mezi Chebem a Kláštercem nad Ohří nejezdí vlaky (zdroj: ČT24)