Nepovolený melouch: Vězni měli pracovat v zoo, jeden však místo toho opravoval byt ředitelce

Věznice ve Všehrdech vypověděla městu smlouvu a vězně posílá pracovat jinam (zdroj: ČT24)

Chomutovský magistrát řeší pochybení ředitelky Podkrušnohorského zooparku Ivety Rabasové. Ta měla využít pro soukromé účely jednoho z vězňů, kteří pracovali v chomutovském zooparku. Případ teď řeší magistrát a Rabasové hrozí i odvolání z funkce. Na případ jako první upozornil server HlídacíPes.org.

V chomutovském zooparku pracovalo minulý pátek osm vězňů. Když však přijela na kontrolu vězeňská služba, jeden z nich chyběl. „Když jsme zjistili porušení smlouvy, byli tito odsouzení staženi zpět do věznice a smlouva byla zrušena,“ vysvětluje mluvčí věznice ve Všehrdech Bronislava Vetešníková. Káznice teď odsouzené posílá pracovat jinam. 

Podle informací ČT měl vězeň pracovat v jednom z panelových domů a pomáhat Rabasové s rekonstrukcí bytu. Sama ředitelka věc komentovat odmítla: „Vzhledem k tomu, že se jedná o vězeňskou službu, tak zatím nebudu dávat žádné komentáře.“ Ve středu oznámila incident chomutovskému magistrátu.

Vedení města se teď chce sejít s ředitelem věznice: „Jednoznačně budeme chtít vědět, k čemu došlo. Proč je smlouva vypovězená, to nás bude prioritně zajímat,“ uvedl náměstek chomutovského primátora David Dinda.

Ředitelce městského zooparku hrozí za pochybení finanční sankce nebo odvolání. O tom bude v pondělí rozhodovat rada města na svém zasedání.