Útok na Kvitovou: Policisté přijali desítky oznámení. Lidé nahlásili i osoby s trestní minulostí

Policie prověřuje tipy na možného pachatele (zdroj: ČT24)

Čeští policisté nadále pátrají po útočníkovi, který před dvěma týdny napadl a pořezal tenistku Petru Kvitovou v bytě v Prostějově. Díky zveřejněné podobizně pachatele přijali kriminalisté už dvě desítky oznámení od lidí, kteří měli muže poznat.

„Několik nahlášených mužů má za sebou i trestní minulost,“ zjistil redaktor ČT Martin Laštůvka. Všechny tipy nyní kriminalisté prověřují. V několika případech se už podezření několika oznamovatelů podařilo policistům vyvrátit, dodal Martin Laštůvka.

Bezpečnostní složky i nadále vyzývají řidiče s kamerami ve vozidlech, kteří projížděli 20. prosince od 8:00 do 9:00 okolím Jezdecké ulice či okolními ulicemi Dolní, Ječmínkovou a Studentskou. Případní svědci se mohou na policii obrátit osobně nebo prostřednictvím linky 158. Podle policistů mohli pachatele natočit.

„Kriminalisté na případu usilovně pracují a vyhodnocují všechny poznatky, kterých se sešlo větší množství,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek, podle kterého policie zatím nebude vyšetřování dál komentovat. O právní kvalifikaci zatím nebylo rozhodnuto. „Na pátrání po pachateli to ale nemá vliv,“ dodal Kořínek.

Podobizna muže, který přepadl tenistku Kvitovou
Zdroj: Policie ČR

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová agresora detailně policii popsala následující den po útoku. V té době už za sebou měla náročnou operaci poraněných šlach a nervů na všech prstech levé ruky, v níž drží raketu.

Pachatelem je muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti.

Útočník měl podle ní na sobě bundu okrové barvy, přibližně o jednu konfekční velikost větší než postava muže, volnější modré džíny, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě nosil béžovou čepici s krátkým kšiltem, takzvanou bekovku.