Prodáno. Stadion v Drnovicích vydražila neznámá firma

Stadion v Drnovicích vydražila firma Mengas za 6 milionů 200 tisíc korun. Peníze musí zaplatit do 18. dubna. Pak jí bude hřiště, na kterém se hrály v minulosti prvoligové zápasy, patřit. Zájem o stadion měla i obec Drnovice. Ta ale v aukci neuspěla.

Vyvolávací cena stadionu byla 3 miliony korun. Nový majitel ho nakonec koupil za víc než dvojnásobek. Zástupce vydražitele, který se odmítl představit, řekl novinářům jen to, že firma chce zachovat stadion pro sportovní účely a konkrétnější záměry zveřejní později.

„Nečekali jsme, že vyvolávací cenu o tolik překročíme a že dokonce přesáhneme odhadní cenu (5 milionů 400 tisíc korun), “ řekl novinářům zástupce dražební společnosti Josef Machů. Podle něj nebyl zástupce společnosti Mengas ani na prohlídce a objevil se až na dražbě.

Stadion chtěla koupit i obec

Zastupitelé obce minulý týden odhlasovali, že chtějí stadion koupit a vyčlenili na to 3 a půl milionu korun. To ale bylo málo. Firmu, která stadion vydražila, v Drnovicích neznají.
„Předpokládáme, že  se zástupce firmy přijde představit na radnici a řekne nám své záměry.
Teď musíme čekat a uvidíme, co se bude dít,“ řekl místostarosta Jiří Dvořák. Dražby se vedle vydražitele a obce zúčastnil ještě jeden zájemce.

  • Akciová společnost s názvem Mengas je v obchodním rejstříku zapsaná od 15.3.2016
  • Sídlí v Brně v ulici Nové Sady
  • Jejím zakladatelem a zároveň ředitelem je 43letý Aleš Příkopa ze Znojma
  •  Předmětem činnosti společnosti Mengas  je pronájem nemovitostí a také výroba, obchod a služby
  • Základní kapitál je dva miliony korun
  • Webové stránky firmy uvedené v zápisu nefungují
  • Zdroj: rejstrik.penize.cz

Stadion v Drnovicích zažíval největší slávu v 90. letech. Vrcholový fotbal se už na chátrajícím stadionu několik let nehraje, areál se dostal do konkurzu kvůli dluhům.