Přehnal jsem to, omluvil se Will Smith komikovi Chrisi Rockovi za facku během Oscarů

Americký herec Will Smith zveřejnil na svém Instagramu omluvu za svou reakci během předávání cen Oscar. V přímém přenosu z ceremoniálu neustál vtip na účet své ženy a komika Chrise Rocka za něj udeřil. Nyní Smith na sociálních sítích odsoudil násilí, včetně svého činu, jako „jedovaté a destruktivní“.

„Mé chování na včerejším předávání Oscarů bylo nepřijatelné a neomluvitelné,“ napsal Smith na Instagramu. Svou reakci vysvětluje potřebou zastat se své ženy Jady Pinkettové-Smithové.

O ní Chris Rock zažertoval, že by se hodila do pokračování filmu G. I. Jane. Narážel na hlavní hrdinku v podání Demi Moorové, která si kvůli tvrdému vojenskému výcviku oholí hlavu. Smithova žena ale o vlasy přišla v důsledku nemoci – trpí alopecií, která způsobuje vypadávání vlasů a ochlupení.

Jada Pinkettová-Smithová a Will Smith na cenách Oscar
Zdroj: PA/Doug Peters/ČTK

„Vtipy na můj účet patří k práci, ale vtip o zdravotním stavu Jady byl pro mě příliš velkým soustem a reagoval jsem emotivně,“ objasňuje svůj čin Smith. K překvapení všech došel při ceremoniálu na pódium a Rockovi uštědřil facku. Po návratu do hlediště ještě na komika křičel: „Neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!“ Rock Smithův atak neoplatil, snažil se situaci ustát s nadhledem.

„Každé násilí je jedovaté a destruktivní,“ sype si čtyřiapadesátiletý Will Smith na Instagramu popel na hlavu. „Ve světě lásky a laskavosti není žádné místo pro násilí,“ zopakoval ještě.

Za políček se omluvil už během ceremoniálu, v emotivním projevu, když o pár chvil později přebíral Oscara pro nejlepšího herce v hlavní roli. I tehdy mluvil o ochraně blízkých. Omluvu akademii a „všem na světě, kteří se dívali“, připojil nyní i ve veřejné omluvě na sociálních sítích.

Omluvná slova adresoval rovněž rodině tenistek Williamsových a štábu a tvůrcům filmu, za nějž prestižní cenu získal. Ve snímku Král Richard: Zrození šampionek ztvárnil Richarda Williamse, otce a tenisového trenéra hvězd kurtu Venus a Sereny.

„Hluboce lituji, že moje chování poskvrnilo to, co pro nás všechny byla jinak nádherná cesta. Pracuji na sobě,“ uzavřel Will Smith svou veřejnou omluvu za incident, který zastínil filmové ceny.