Novým Bondem bude Tom Hiddleston, naznačují zastavené sázky

Britský herec Daniel Craig se opakovaně nechal slyšet, že v dalším filmu o Jamesi Bondovi už hrát nebude. Je unavený a chce se věnovat jiným projektům. Filmový průmysl proto hledá náhradu a podle britských sázkařů se zdá, že ji našel. Pozastavené sázky a další indicie naznačují, že novým agentem 007 bude Tom Hiddleston.

Britská sázková kancelář Coral oznámila, že zastavuje sázky na to, kdo zaujme místo po čtyřnásobném představiteli Jamese Bonda Danielu Craigovi. Objevila se totiž informace, že Tom Hiddleston se sešel s režisérem připravované bondovky Samem Mendesem a producentkou Barbarou Broccoli. Žádná ze stran schůzku oficiálně nepotvrdila. 

Britský rodák před uzavřením sázek dosahoval kurzu 2:1 a vedl sázkový žebříček možných kandidátů. Na dalších místech byli Idris Elba, Aidan Turner, Damian Lewis nebo Tom Hardy.

Kdo bude nový James Bond? (zdroj: ČT24)

Ke zrušení sázek vedlo také to, že na Hiddlestona někdo vsadil tak velké množství peněz, že vypočítaný kurz přestal dávat smysl. „Není kouře bez ohně a po vysokých sázkách na Toma Hiddlestona v posledních 24 hodinách jsme neměli jinou možnost, než sázky pozastavit,“ řekl mluvčí sázkové kanceláře Coral pro deník The Guardian.

Pětatřicetiletý Tom Hiddleston se proslavil rolí úskočného Lokiho ve filmových sériích Thor a Avengers z dílny komiksového Marvelu. Kromě dalších filmů má na svém kontě také velmi úspěšný seriál z dílny BBC The Night Manager, ve kterém má coby agent v utajení pro americkou a britskou vládu získat informace o obchodování se zbraněmi.

Fiktivní britský tajný agent se zrodil jako hrdina napínavých románů Iana Fleminga v roce 1952. S prvním filmovým Bondem se diváci setkali o deset let později ve snímku Dr. No. V tomto příběhu a pak ještě šesti dalších si agenta zahrál Sean Connery. Jen V tajné službě Jejího Veličenstva ho nahradil George Lazenby. Po Connerym povolení zabíjet získal Roger Moore (začal s mottem Žít a nechat zemřít v roce 1973 a skončil Vyhlídkou na smrt v roce 1985). Na dvě bondovky získal slavný agent podobu Timothyho Daltona a poté na čtyři šarm Pierce Brosnana. Daniel Craig je Bondem od Casina Royale v roce 2006.

Sean Connery jako James Bond
Zdroj: ČT24