Kdo získá po Craigovi povolení zabíjet? Náhradníků přibývá

Dosloužil Daniel Craig už Jejímu Veličenstvu a pro služby, které nezvládne jen tak někdo, se hledá nový náhradník? Francouzský deník Le Figaro ukázal na dalšího možného filmového Jamese Bonda. Kromě Toma Hardyho, o němž se spekulovalo už dříve, by si slavného agenta mohl zahrát irský herec Aidan Turner.

Dvaatřicetiletého Turnera mohou diváci znát z fantasy trilogie Hobit, v níž si zahrál trpaslíka Kiliho, nebo z historického seriálu Tudorovci. O šest let starší Hardy se objevil v batmanovském příběhu Temný rytíř povstal nebo v oscarovém Revenantovi. Oproti svému „konkurentovi“ má jako agent náskok – i když působením na špatné straně: jako sovětský tajný agent ve stalinském Rusku pátral po Dítěti číslo 44.

Daniel Craig v bondovce Spectre
Zdroj: Forum Film SK

Producenti bondovek tvrdí, že zatím uvažují jen o Craigovi – další díl by měl opět se Samem Mendesem, který režíroval poslední dva filmy Spectre a Skyfall, natočit do roku 2018. Sám Craig se ale v rozhovorech vyjádřil, že má Bonda už „po krk“ a chce s ním skoncovat.

Jako o možných vhodných agentech 007 se mluvilo i o Damianovi Lewisovi, známém ze seriálu Homeland (Ve jménu vlasti), nebo dokonce černošském herci Idrisu Elbovi. 

Fiktivní britský tajný agent se zrodil jako hrdina napínavých románů Iana Fleminga v roce 1952. S prvním filmovým Bondem se diváci setkali o deset let později ve snímku Dr. No. V tomto příběhu a pak ještě šesti dalších si agenta zahrál Sean Connery. Jen V tajné službě Jejího Veličenstva ho nahradil George Lazenby. Po Connerym povolení zabíjet získal Roger Moore (začal s mottem Žít a nechat zemřít v roce 1973 a skončil Vyhlídkou na smrt v roce 1985). Na dvě bondovky získal slavný agent podobu Timothyho Daltona a poté na čtyři šarm Pierce Brosnana. Daniel Craig je Bondem od Casina Royale v roce 2006.

Sean Connery jako James Bond
Zdroj: ČT24