Interstellar – malý krok pro Nolana, ale velký pro lidstvo

Los Angeles – Země zaniká, a aby lidstvo přežilo, musí najít novou obyvatelnou planetu za hranicemi galaxie. Češi se k hledání připojí za dva týdny, kdy do tuzemských kin vstoupí film Interstellar. Včera měl sci-fi snímek Christophera Nolana premiéru v Los Angeles.

Zachrání Matthew McConaughey lidstvo? (zdroj: ČT24)

Jako záchrance lidstva se představil Matthew McConaughey, který se veze na úspěšné vlně – je jednou z hvězd oceňovaného seriálu Temný případ a jako HIV pozitivní elektrikář vybojoval filmu Klub poslední naděje Oscara. V Interstellaru mu na záchranné misi sekunduje taktéž oscarová (za filmový muzikál Bídníci) Anne Hathawayová.

„Získat to správné obsazení je vždycky trošku oříšek. Na Matthewa a Jessicu Chastainovou jsem myslel už během scénáře a nakonec se mi je povedlo přesvědčit. To nebývá pravidlem. A dát je dohromady s Michaelem Cainem, to je záruka skvělého týmu,“ pochvaluje si herecké obsazení Christopher Nolan. Drama o posledních dnech Země režíruje, spolu s bratrem Jonathanem napsal také scénář.

Nolan svými předchozími snímky prokázal, že napětí a gradace mu není cizí – ať už ve „snové“ sci-fi Počátek nebo v batmanovské trilogii – a čekat oboje od něj lze i tentokrát. McConaugheyho coby pilota postavil před Sophiinu volby mezi svými dětmi a záchranou lidstva. Jak se rozhodne, se čeští diváci dozvědí 6. listopadu.