Dvě firmy ze skupiny Vítkovice podnikatele Světlíka čelí insolvenčním návrhům Wetagu

Ostravský krajský soud v pátek zahájil insolvenční řízení s firmou Vítkovice Power Engineering ze strojírenské skupiny Vítkovice Holding podnikatele Jana Světlíka. Návrh podala brněnská společnost Wetag Invest. Ta sdělila, že podala insolvenční návrh také na firmu Vítkovice Mechanika. Uvedla, že jako obchodní příležitost skoupila pohledávky obou firem.

Podle mediální zástupkyně firmy Wetag Radky Háčkové byly v insolvenčním řízení přihlášeny pohledávky téměř za šest milionů korun vůči společnosti Vítkovice Power Engineering a pohledávky 475 tisíc korun za společnost Vítkovice Mechanika.

Wetag tvrdí, že v současnosti uzavírá dohody s dalšími dodavateli, jejichž pohledávky v řádech desítek milionů korun plánuje připojit do podaných insolvenčních návrhů.

Háčková se ohradila proti spekulacím, že by za insolvenčními návrhy mohl být podnikatel David Beran nebo skupina KKCG Karla Komárka. Beran vede se Světlíkem spor o akcie Vítkovice Holding, KKCG je menšinovým podílníkem Světlíkovy strojírenské skupiny.

Naše obchodní aktivity jsou striktně a pouze našimi obchodními aktivitami. S panem Beranem nebo skupinou KKCG nemají nic společného.
Radka Háčková
mediální zástupkyně firmy Wetag

 Vítkovice Power Engineering patří k hlavním součástem skupiny Vítkovice Holding. Skupinu tvoří více než tři desítky firem s ročním obratem přes 25 miliard korun. Podniky ze skupiny zaměstnávají 8000 lidí.

Vydáno pod