Petr Adam z kauzy Dozimetr zemřel, byl obviněn z uplácení

Petr Adam, jeden ze třinácti obviněných v kauze Dozimetr týkající se manipulací zakázek pražského dopravního podniku, podle informací Mladé fronty DNES zemřel. Jednalo se o obchodního zástupce, který byl obviněn z uplácení.

Adam byl v kauze Dozimetr, známé též jako kauza Petra Hlubučka, obviněn z uplácení člena dozorčí rady pražského dopravního podniku Michala Zděnka.

Společně s dalším obviněným podnikatelem se Adam prý snažil ovlivnit zakázku na dodávku IP kamer za více než 500 milionů korun a rozšíření radiostanic Tetra za dalších téměř sto milionů korun.

S členem dozorčí rady dopravního podniku se Adam potkal letos v únoru ve třetím patře parkoviště obchodního centra Arkády Pankrác. „Zděnek tam přijel Škodou Superb, a když se chystal odjet, Adam mu otevřel pravé přední dveře a na podlahu před sedačku vhodil zalepenou bílou obálku, která obsahovala finanční hotovost v celkové výši sto tisíc korun,“ popsali kriminalisté v obvinění, jež má Mladá fronta DNES k dispozici.

Člen dozorčí rady však celou dobu spolupracoval s policií a obálku s penězi, aniž by ji rozlepil, okamžitě kriminalistům odnesl. 

KonekTel a MAR-TEL

Adam se údajně snažil uplatit člena dozorčí rady z pozice zástupce společnosti KonekTel a nikdy nehovořil o společnosti Komo Com, pro níž pracoval jako obchodní zástupce. Policisté ovšem upozornili na jiné jeho spojení – konkrétně na společnost MAR-TEL, s. r. o., která sídlí v Klausově ulici v pražských Stodůlkách. Právě zde policisté v pondělí večer mrtvého Adama nalezli. 

„Mohu potvrdit, že jsme odpoledne zasahovali v domě v Klausově ulici. Šedesátiletý muž bohužel po našem příjezdu nejevil známky života,“ řekla v pondělí mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Firmu MAR-TEL ovládá Adamova žena Martina, která je jedinou jednatelkou a zároveň majitelkou.