TÉMA

Petr Adam

Soud poslal do vazby bývalého náměstka dopravního podniku Augustína

Soud poslal do vazby bývalého ekonomického náměstka a člena představenstva pražského dopravního podniku (DPP) Mateje Augustína. Informoval o tom státní zástupce Zdeněk Matula. Jde již o pátého z obviněných v kauze korupce v DPP, jejímž hlavním aktérem je podle informací uniklých do médií z policejních spisů Michal Redl. Augustína podle serveru Seznam Zprávy dosadila Redlova zločinecká skupina do vedení této městské společnosti, aby tam manipuloval se zakázkami a zajišťoval úplatky.
22. 6. 2022Aktualizováno22. 6. 2022, 16:20|

Ministerstvo prověří Redlovu svéprávnost, podnikatele Kosa poslal obvodní soud do vazby

Ministerstvo spravedlnosti prověří postup okresního soudu Plzeň-město a znalců v případu omezení svéprávnosti podnikatele Michala Redla, který byl obviněn v kauze korupce v pražském dopravním podniku (DPP). Na Twitteru o tom informoval ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Dalšího podnikatele Pavla Kosa, jenž ve zmíněné kauze figuruje také, poslal Obvodní soud pro Prahu 9 do vazby.
21. 6. 2022Aktualizováno21. 6. 2022, 17:39|

Petr Adam z kauzy Dozimetr zemřel, byl obviněn z uplácení

Petr Adam, jeden ze třinácti obviněných v kauze Dozimetr týkající se manipulací zakázek pražského dopravního podniku, podle informací Mladé fronty DNES zemřel. Jednalo se o obchodního zástupce, který byl obviněn z uplácení.
21. 6. 2022|