Do začátku StarDance nezbývá ani měsíc. Kamera sledovala při tréninku herce Pavla Trávníčka

Události: Do další sezony StarDance zbývá méně než měsíc (zdroj: ČT24)

Do začátku další řady StarDance zbývá necelý měsíc. Divácky oblíbená soutěž se vrací na obrazovky po jednom roce pauzy, kterou způsobil koronavirus. O titul krále a královny tanečního parketu se letos bude vůbec poprvé ucházet třeba duchovní, tenistka nebo krasobruslař. Zato moderátoři pořadu jsou stálicemi. I jedenáctou řadou provede Marek Eben a Tereza Kostková. Poprvé tanečníky i diváky uvítají v sobotu 16. října.

Ve zkušebnách na Kavčích horách je už teď rušno. Jednotlivé páry tam trénují přes šest týdnů. Profesionální tanečníci a tanečnice se ujali známých osobností a během podzimu s nimi budou pilovat taneční umění.

Reportérka Pavla Sedliská natáčela jeden den přípravy herce Pavla Trávníčka a jeho taneční partnerky Veroniky Lálové. Tréninky má někdejší princ z Popelky čtyřikrát týdně.

Herecké řemeslo reprezentují Simona Babčáková, Jan Cina, Zdeněk Godla, Pavel Trávníček a Marika Šoposká. Hudebníky zastoupí Tereza Černochová a Mirai Navrátil. Za sportovce se zúčastní tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a mistr Evropy v krasobruslení Tomáš Verner. Na parketu se ukáže ale i farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká.

Výkony soutěžních párů bude hodnotit porota ve složení Tatiana Drexler, Richard Genzer, Zdeněk Chlopčík a Jan Tománek.

Stovky organizátorů

StarDance patří k produkčně nejnáročnějším projektům České televize. O vysílání pořadu se stará přímo na místě na 250 členů štábu a třeba jenom na samotný taneční parket míří 525 různých efektových světel.

Zároveň je ale taneční klání také jedním nejsledovanějších pořadů v České televizi. Desátá řada přilákala k obrazovkách v průměru 1,34 milionu diváků. Rekordním v tomto smyslu byl alespoň zatím finálový přenos poslední řady, vysílaný v sobotu 14. prosince 2019. Ten si v televizi pustilo 1,57 milionu diváků starších patnácti let.

Poprvé Česká televize uvedla StarDance 4. listopadu 2006. Tehdy soutěžilo osm dvojic, vítězi se stali Roman Vojtek a Kristýna Coufalová.

Tanec jako módní přehlídka

Pořad, na který se zpravidla dívají celé rodiny, patří k těm nejoblíbenějším v porevoluční historii. StarDance je ale také výjimečnou módní a stylistickou přehlídkou. Jen pro soutěžící je vyčleněno v zákulisí 12 šaten, kde operuje osm vizážistů s více než třiceti zrcadly. Samotné šaty pro soutěžící jsou do poslední chvíle utajované, ti je poprvé v celé kráse vidí až ráno v den přenosu.

Jedenáctý ročník, který začne za měsíc, uvede nová znělka, jejímž tématem, stejně jako celé jedenácté řady, bude čas. Nově budou taneční večery tematicky rozděleny, hned ten druhý bude věnovaný 90. narozeninám českého divadelníka a hudebníka Jiřího Suchého. Právě na jeho písně bude tančit deset párů aspirujích na titul Král a královna tanečního parketu.