Na rozkopané D1 přibude na konci července další uzavírka

K šesti uzavírkám na modernizované D1 přibude 27. července další. Silničáři začnou opravovat devítikilometrový úsek u pražských Průhonic. Práce se budou týkat jen směru na Brno. V polovině října by měly být přerušeny a dokončeny budou příští rok, informoval mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Od 27. července do 19. října čeká na řidiče mezi druhým a jedenáctým kilometrem dálnice D1 ve směru na Brno uzavírka. Úsek, který se nepočítá do celkové modernizace D1, se přidá k dalším šesti rozkopaným místům na dálnici, která se mezi Prahou a Brnem opravují.

„Oprava bude zahájena v letošním roce, dokončena bude v roce příštím,“ komentuje mluvčí ŘSD Jan Studecký plán oprav úseku u Průhonic. Letos tam silničáři podle něj budou opravovat vozovku, krajová svodidla, osvětlení a odpočívku Újezd u Průhonic.

  • oprava hlavní trasy ve dvou úsecích (mezi kilometry 2,3 až 5,3 a kilometry 9,5 až 11,2)
  • oprava vozovky a krajových svodidel exitu 2 – pravá strana
  • oprava odpočívky Újezd u Průhonic vpravo
  • oprava veřejného osvětlení v SDP mezi kilometry 0 až 1,95
  • oprava krajového veřejného osvětlení mezi kilometry 0,4 až 2,3

Řidiči kromě úseku mezi druhým a jedenáctým kilometrem dálnice potkají na D1 dopravní omezení ještě na pěti úsecích spadajících do celkové modernizace (Mirošovice–Hvězdonice, Soutice–Loket, Humpolec – Větrný Jeníkov, Velký Beranov – Měřín, Velké Meziříčí západ – Velké Meziříčí východ) a v úseku před Brnem.