Řidič natočil muže, který ho zastavil s majákem a hrozil pokutou. Šlo opravdu o policistu

Události: Policisté musí mít uniformu i při tzv. skrytém dohledu (zdroj: ČT24)

Muž, který zastavil řidiče na silnici z České Lípy do Mělníka a hrozil mu pokutou, je skutečný policista. Video se stalo hitem sociálních sítí, kde se spekulovalo o tom, že jde o falešného strážce zákona. V době, kdy řidič natočil zastavení modrou Škodou Fabia s majákem, měl člen cizinecké policie volno. Policie s ním zahájila kázeňské řízení.

„Vlastním šetřením jsme během dnešního dne zjistili totožnost řidiče soukromého vozidla, který za využití modrých majáků za zadním sklem zastavil na Mělnicku jiného řidiče. Video z této akce koluje po sociálních sítích. Jelikož jde o policistu zařazeného ve struktuře Ředitelství služby cizinecké policie, který se jednání dopustil ve svém volnu, služební funkcionář s ním okamžitě zahájil kázeňské řízení,“ uvedla policie.

Podle policie nelze předjímat, jakým směrem se bude případ dále ubírat. Důležité pro další postup bude výpověď řidiče Jiřího Kopřivy, který záznam jednání policisty pořídil.

„Vylezl z auta, doběhl ke mně, otevřel dveře a začal na mě řvát, že jsem ho nechtěl nechat předjíždět, a začal mi tam jmenovat nějaké přestupky, že mě to bude stát spoustu peněz a že mi může sebrat řidičák,“ popsal Kopřiva událost pro Českou televizi.

V autě vezl podle svých slov přítelkyni, která měla strach. Po muži chtěl Kopřiva vidět jeho policejní průkaz. „Ukazoval mi nějakou plastovou kartičku Policie České republiky,“ dodal. Když muži řekl, že vše nahrává na kameru umístěnou ve svém autě, Fabia se rozjela pryč z místa. Už za dvě hodiny se ze záznamu stal hit sociálních sítí s desítkami tisíc sdílení.