ČT: Policie zasahuje na několika místech kvůli podezření z daňových úniků kolem Škody Plzeň

Policisté a celníci zadrželi několik lidí v souvislosti se zásahem kvůli podezření na daňové úniky kolem Škody Plzeň. Policisté zasahovali na více místech v Česku, obsadili i kanceláře v Praze na Těšnově. Mluvčí nástupnické strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá řekla, že ve společnosti žádný zásah policie neprobíhá. Podle informací ČT se ale má jednat o firmy, přes které se měly ze Škody vyvádět peníze.

Zásahy potvrdila mluvčí celníků Martina Kaňková, nespecifikovala však, čeho se týkají. „Celníci a policisté zasahují na několika místech v ČR, další informace k případu poskytnout nemohu,“ uvedla Kaňková.

Případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze, které o tom informovalo na svých stránkách. Státní zástupkyně Petra Ullrichová uvedla, že bližší informace k trestní věci ani k jejímu aktuálnímu vývoji nelze nyní poskytnout.

Koncem loňského října zasahovali policisté s celníky v Plzeňském kraji, i tehdy šlo o daňové úniky související se Škodou Plzeň. Mluvčí Škoda Transportation Lubomíra Černá tehdy uvedla, že se řízení týkalo některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014.