Muže, který pořezal Kvitovou, má zřejmě v rukou policie

UDÁLOSTI: Nastal výrazný posun ve vyšetřování útoku na tenistku Petru Kvitovou (zdroj: ČT24)

Muže, který před Vánoci v roce 2016 přepadl a pořezal tenistku Petru Kvitovou, zadržela podle informací České televize policie. Zřejmě jeho dopadení souvisí s anonymním tipem, který dostali vyšetřovatelé v lednu. Policisté ale případ oficiálně komentovat nechtějí.

Policisté po lednovém anonymním upozornění začali prověřovat podezřelého člověka, který podle informací ČT má vazbu na olomouckou drogovou scénu. V posledních dnech jej pak tenistka, která přijela do Česka trénovat před nadcházejícím grandslamem, identifikovala.

Podle toho, co víme, má jít o člověka, který už byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory. (…) Podle dalších informací jde také o člověka, který je známý na drogové scéně na Olomoucku, protože je sám uživatelem drog.
Jiří Hynek

Dlouho se přitom zdálo, že přepadení Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě zůstane neobjasněno. Policie případ loni na podzim odložila. „To, že věc odkládáme, neznamená, že bychom se touto věcí přestali zabývat,“ ujišťoval však vedoucí odboru obecné kriminality Jan Lisický.

Podobizna muže, který přepadl tenistku Kvitovou
Zdroj: Policie ČR

Obětí přepadení se stala Petra Kvitová 20. prosince 2016. Pachatel ji pořezal na levé ruce, kterou hraje. Vzápětí ji operovali, na sále v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou strávila čtyři hodiny. Podle operujícího lékaře Radka Kebrleho měla poškozenou šlachu na každém prstu. Výsledek práce lékařů však byl evidentní: Když jela Petra Kvitová do nemocnice, necítila prsty, když se po třech dnech poprvé objevila na veřejnosti, mohla jimi hýbat.

„Po operaci, když mi řekli, že to dobře dopadlo, je víra trochu větší,“ nechala se po operaci slyšet. Přesto bylo zřejmé, že její levá ruka není ve stavu, kdy by tenistce umožnila brzy se vrátit na kurt.

Nakonec trvala rekonvalescence pět měsíců, což bylo méně, než předpokládali lékaři. V květnu začala trénovat, v červnu již nastoupila do grandslamového turnaje. V Paříži se dostala do druhého kola. Letos se vrátila do nejlepší světové desítky a vyhrála čtyři turnaje včetně toho pražského.