Ve Šluknově se srazil vlak s nákladním autem, 12 zraněných

Na železničním přejezdu ve Šluknově se srazil vlak s nákladním autem. Strojvedoucí je těžce zraněný. „Jeho kabina byla úplně zničená. Vlak po srážce vykolejil,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Dalších jedenáct lidí utrpělo lehká zranění. Provoz na trati Rumburk - Šluknov je přerušený, uzavřená je i silnice.

Nehoda se stala po 16 hodině na přejezdu v Rumburské ulici. Přejezd je zabezpečený pouze světelnou signalizací bez závor. „Dle zjištění na místě nehody bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Při střetu s kamionem, který vezl štěrk, osobní vlak vykolejil.

Ve vlaku jelo několik desítek lidí. Strojvedoucího odvezl do nemocnice vrtulník. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, teď zůstávají u nehody vyšetřovatelé.

Provoz na trati bude přerušen minimálně do úterního poledne, uvedl Radek Joklík z Českých drah. Osobní vlak musí nejprve technici vrátit na trať. Drážní inspekce škodu na vlaku, trati a kamionu odhadla na 13,5 milionu korun.