Barták zneužil víc asistentek, než se tušilo

Praha - Počet obvinění lékaře Jaroslava Bartáka, který je stíhán za sexuální napadání svých asistentek, se podle dnešní Mladé fronty Dnes rozrostl o další skutky. Jednu asistentku podle policie sexuálně zneužil na cestě do Spojených arabských emirátů, druhou potom v Česku, píše deník. Sám Barták se hájí tím, že asistentky měly sex ve smlouvě a šlo o prostitutky. Je prý obětí cílené kampaně.

Devět dívek vypovídá v nynějším „procesu“, desátou je Lucie Ř., kterou lékař brutálně zbil před čtyřmi lety u pražského Michnova paláce. Strhal z ní šaty a bil jí hlavou o kapotu auta. Byl poté obžalován a stanul před soudem, ale jeho oběť ze strachu raději přijala odškodnění.

Jedenáctou zřejmě zbitou dívkou je Filipínka, která pracovala u Bartáka jako hospodyně. Ta přiběhla letos 10. června do budovy filipínského velvyslanectví a tvrdila, že ji Barták velmi hrubě zbil. Údajně ji mimo jiné uhodil kamerou do obličeje, kde měla viditelné zranění. Diplomaté jí zajistili letenky domů.

Dvanáctou ženu Barták podle svědectví napadl letos v květnu v Teplicích. Dělala recepční v hotelu, v němž se Barták účastnil setkání rytířského řádu svatého Konstantina a Heleny. V tomto případě mu však vězení nehrozí. „Jednání jsme vyhodnotili jen jako přestupek,“ cituje MfD policejního mluvčího Daniela Vítka.

Jaroslav Barták při příchodu na policejní prezidium
Zdroj: ČT24

Barták může jít na deset let za mříže 

Spolumajitel modřanské kliniky je vazebně stíhán za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hrozí mu až desetileté vězení.

Vydáno pod